Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Hydroizolace a stavební chemie v dřevostavbách

Sika CZ nabízí komplexní technologie pro dřevostavby a montované domy vč. prefabrikovaných dílců. Zaměřujeme se na spolehlivá a funkční řešení. Vyrábíme přísady do betonu, hydroizolace základových desek, balkónů, teras, koupelen a sprchových koutů, fóliové a nátěrové hydroizolace střech, podlahy, dekorativní povrchy, lepidla a tmely a další materiály pro dokončovací práce v interiéru.

Sika CZ, s.r.o. nabízí širokou škálu kvalitních produktů, které je možné uplatnit na všech typech staveb a svoji jedinečnost na trhu podtrhuje především systémovým řešením a vysokou kvalitou švýcarského výrobce.

Hydroizolace základové desky je základním prvkem každé stavby s velmi vysokými nároky na funkčnost, spolehlivost a životnost. Za jedno z nejspolehlivějších řešení jsou považovány mPVC fóliové izolace. S typicky žlutými fóliemi Sikaplan®-WP na bázi mPVC dosáhneme snadno a rychle požadovaného efektu a komplexního řešení s ohledem na funkčnost a trvanlivost systému. Díky hydroizolačním fóliím lze vyřešit mnoho vznikajících detailů, široké možnosti tvarování a zpracování si poradí téměř s každou situací. Samozřejmostí je odolnost vůči radonu a zdravotní nezávadnost. Společnost Sika nabízí i širokou škálu hydroizolačních nátěrů a stěrek na asfaltové bázi. Díky produktům řady Sika® Igolflex® lze snadno řešit zpracování detailů okolo klasických lepenek, izolace nádrží, jímek a ochrana dalších konstrukcí vůči vlhkosti nebo i tlakové vodě.

Hydroizolace balkónů, teras, lodžií – iIzolace a lepení dlažby

SikaBond®-T8 je zcela ojedinělý materiál pro hydroizolaci a přilepení dlažby. Jedná se o materiál na bázi trvale pružného polyuretanu, který se nanáší na podklad ve dvou vrstvách, první pro vytvoření souvislé hydroizolační vrstvy, vytažení na sokl a napojení na okapničku, odvodňovací prvky apod. Do druhé vrstvy, která se nanáší zubovým hladítkem, se pak přímo lepí dlažba. Vytvoří se tak dokonalá hydroizolační a lepicí vrstva, hotovou plochu je možné spárovat hmotou Sika Ceram®-520 TG, stěny, detaily a dilatační celky trvale pružným PU tmelem Sikaflex®-11 FC+. Tento systém je díky své přídržnosti na různých podkladech a pružnosti zvláště vhodný v oblasti montovaných staveb a dřevostaveb. Je schopen překlenout velké pohyby a dilatace konstrukcí bez porušení hydroizolační funkce. Díky této přednosti je možné jej použít i v interiéru, např. pro koupelnu nebo sprchový kout.

Lepení podlahových krytin, OSB, roštů teras

Společnost Sika je schopna poskytnout vhodné řešení ať již potřebujete lepit vinyl, koberce, marmoleum, linoleum, korek, dřevěnou podlahu, terasu, OSB nebo další prvky a to díky elastickým polyuretanovým a disperzním lepidlům s vynikajícími vlastnostmi a snadnou aplikací. Svojí jedinečností vyniká systém pro tlumení kročejového i odraženého hluku Sika® AcouBond®, ten obsahuje podkladní rohož s výřezy pro nanesení lepidla. Tímto systémem lze snadno lepit i laminátové podlahy.

Podlaha v garáži, dílně nebo obývacím pokoji

Jako finální podlahu dokážeme nabídnout lité, stěrkové či nátěrové systémy pro vytvoření designového povrchu podlahy nebo stěny, systémy Sikafloor®, SikaDecor®, nebo Sikagard®-750 Deco EpoCem®. Také speciální cementové, epoxidové nebo polyuretanové podlahové systémy pro garáže, dílny, designové a průmyslové oblasti.

Hydroizolace plochých střech

Plochá střecha je moderním prvkem obytné architektury a často dalším kritickým místem z pohledu na funkčnost a životnost. Společnost Sika dodává na trh hydroizolační fólie Sikaplan® a Sarnafil® na bázi mPVC a FPO (flexibilní polyolefín) se špičkovou trvanlivostí a spolehlivostí. Komplexnost systému umožňuje bezproblémové navázání na další práce a detaily. Instalace může snadno navázat na další práce jako je zateplení nebo instalace termických nebo fotovoltaických panelů. V současnosti velmi snadné a moderním řešení nabízí dodatečný hydroizolační nátěr SikaRoof® MTC. Tento nátěr, který je vyztužen rohoží ze skleněných vláken má vynikající přilnavost ke všem materiálům. Na povrchu konstrukce vytvoří trvale pružnou vrstvu bez jakéhokoliv spoje. Je zvláště vhodný na střechy členité a s mnoha detaily, kde se velmi projeví výhody a rychlost aplikace válečkem nebo štětcem.

Pružné tmely a lepidla

Klíčovou kompetencí společnosti je nabízet špičkové řešení v oblasti lepení a tmelení. Lepidla SikaBond® a tmely Sikaflex® naleznou široké použití u konstrukcí s očekávaným pohybem, jako jsou dřevostavby a montované domy. Pružnost a přídržnost na většině podkladů zajistí spolehlivost a funkčnost spoje. Jsme také inovátorem a vývojářem lepidel a tmelů, zařazením výrobků s označením i-Cure do sortimentu lepidel a tmelů přispíváme nejen k ochraně životního prostředí, ale také ke zlepšení podmínek pro toho, kdo vyrábí a zpracovává PU produkty a systémy Sika.

Společnost Sika splňuje nejvyšší požadavky na kvalitu, ochranu zdraví a životní prostředí. Důkazem snažení je i nová technologie i-Cure se svými přednostmi: zcela bez organických rozpouštědel; velmi nízké emise VOC; extrémně nízké množství monomerů; aplikace a vytvrzení bez zápachu; při vytvrzování nevytváří bublinky; velmi vysoká přídržnost bez použití podkladního nátěru.

Více informací na www.sika.cz

 
 
Reklama