Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Moderní designové povrchy pro interiér i exteriér

Stavíte dům nebo plánujete rekonstrukci bytu? Líbí se Vám minimalistický design interiéru nebo exteriéru? Hledáte moderní vzhled pro budoucí koupelnu či fasádu? Chcete se zbavit čištění špinavých spár v koupelně? Chcete vědět, jak aplikovat betonovou stěrku svépomocí? Je Vaše odpověď aspoň jednou ANO, pak si určitě přečtěte následující řádky.

V dnešní době máme na výběr širokou škálu moderních luxusních povrchů. Často se ovšem setkáme s tím, že nás od některých zajímavějších, luxusnějších, moderních povrchů řemeslníci a stavební firmy odrazují. Proč se tomu tak děje? Spousta z nich nemá zájem se učit nové moderní technologie, nechtějí, nemají čas chodit se vzdělávat na školení, kde by si vyzkoušeli práci s moderní technologií a vyznávají jakýsi pracovní stereotyp.

Proto jsme se rozhodli, jako výrobci betonových stěrek, že Vás to jako investory a majitele nemovitostí naučíme nebo Vám předáme know how (manuál aplikace betonové stěrky svépomoci), realizaci svých vysněných prostor zvládnete svépomocí nebo se svým řemeslníkem.

Varianta 1)

Betonová silikátová stěrka pro exteriér

Designové moderní luxusní povrchy ve formě silikátových tenkovrstvých betonových stěrek pro fasády, pro sokl, pro opěrné zídky, ploty, ale i jako povrchové úpravy pro zateplovací ETICS systémy.

Hledáte možnost, jak nahradit drahý, těžký přírodní kámen? Chcete moderní minimalistický betonový design na fasádu? Právě pro tyto účely se hodí betonová silikátová stěrka NOVALITH MODE.

Varianta 2)

Betonová stěrka pro interiér

Ideální varianta pro moderní design Vašeho domu nebo bytu. Betonová stěrka má skvělé využití do koupelny, do sprchového koutu, za vanu, za umyvadlo, do kuchyně, na zeď, na podlahu, na schody ale také možnost aplikace na pracovní desky stolu nebo konferenční stolky nebo na krby. Použití je prakticky neomezené.

Povrch betonové stěrky (aby byla mechanicky odolná, odolná proti vodě a chemikáliím, proti oleji…) musí být zalakován speciálním polyuretanovým lakem.

Obrázek 1: Betonová stěrka na ETICS fasádě
Obrázek 1: Betonová stěrka na ETICS fasádě
Obrázek 2: Betonová stěrka do koupelny do sprchového koutu
Obrázek 2: Betonová stěrka do koupelny do sprchového koutu

Odstíny a vzhled betonových stěrek

Prakticky cokoliv si přejete 🙂. Od bílé až po černou. Měděné, zlaté či stříbrné. Hnědé, zelené nebo klasické betonové. Imitace břidlice. Imitace cihelného obkladu nebo imitace kamene. Imitace pohledového betonu až po hrubou variantu granitu s kombinací perletě.

Obrázek 3: dekor imitace pohledového betonu
Obrázek 3: dekor imitace pohledového betonu
Obrázek 4: dekor betonové stěrky zlatý granit
Obrázek 4: dekor betonové stěrky zlatý granit
Obrázek 5: dekor betonové stěrky s perletí (zlatou a měděnou)
Obrázek 5: dekor betonové stěrky s perletí (zlatou a měděnou)

Obrázek 6: dekor betonové stěrky strukturovaný světlý beton
Obrázek 6: dekor betonové stěrky strukturovaný světlý beton
Obrázek 7: dekor betonové stěrky granit s perletí
Obrázek 7: dekor betonové stěrky granit s perletí
Obrázek 8: dekor betonová stěrka zemitá leštěná a broušená
Obrázek 8: dekor betonová stěrka zemitá leštěná a broušená

Jaká je cena betonové silikátové stěrky?

Určitě jste zvědaví na ekonomickou stránku. Betonová stěrka a její cena je závislá na typu struktury. Jemné hladké dekory mají malou spotřebu materiálu, hrubé a hodně strukturované stěrky mají větší spotřebu, a tudíž i cena je vyšší.

Porovnáte-li cenu materiálu betonové stěrky s cenou za velkoformátový obklad nebo za různé obkladové pásky, či skleněnou desku za kuchyňskou linku, tak si sami můžete spočítat, kolik jste schopni ušetřit za nákup materiálu. Navíc budete mít přidanou hodnotu v moderním povrchu, žádné spáry, minimalistický design a dobrý pocit, že jste si pro svůj domov něco udělali sami a nemuseli se rozčilovat a hlídat řemeslníky.


KABE Farben CZ
logo KABE Farben CZ

Jsme rodinná firma DOVA a.s., výhradní prodejci značky KABE Farben v České republice a na Slovensku již od roku 1991. Mezi naše hlavní produkty patří zateplovací systémy ETICS: - NEW THERM systém - PUR desky na zateplení domu - STYREXON systém - Sanační ...