Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Fasádní PUR zateplovací systém dle ETICS v praxi

NEW-THERM systém je kontaktní zateplovací systém dle ETICS, využívající jako izolant polyuretanové (PUR) fasádní desky. Tento systém jako jediný spojuje výborné tepelně izolační vlastnosti λD ≤ 0,022 a vysokou prodyšnost celého systému μ ≤ 20.

REGISTROVÁNO V NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM SVT6198

Logo NEW-THERM

NEW-THERM systém je inovativní zateplovací systém především díky revolučnímu PUR izolantu, který je několikrát patentován a zajištuje vysokou tepelně izolační vlastnost v kombinaci s nízkým difúzním odporem. PUR izolační desky disponují technologií, na bázi porézně spojených uzavřených buněk. Tato revoluční technologie přináší nové možnosti při zateplování vnějších konstrukcí budov. Další nedílnou součástí systému je optimálně nastavené cementopolyuretanové lepidlo a stěrka tak, aby se zdokonalily vlastnosti celého systému. Finální ochranu systému zajišťují švýcarské technologie tenkovrstvých omítek značky KABE Farben. Nedílnou součástí systému jsou komponenty osvědčených výrobců doplňků kontaktního zateplovacího systému.

NEW-THERM je český zateplovací systém vyvinutý a z větší části vyráběný v České Republice. Majitelem a výrobcem tohoto systému je společnost PCC MORAVA-CHEM s.r.o.

Zateplovací systém NEW-THERM prošel 6letým vývojem a testováním s úspěšným zakončením a certifikací dle ETICS. Od roku 2014, kdy se oficiálně spustil prodej na českém a slovenském trhu prostřednictvím firmy Dova a.s., evidujeme již více než 350 realizovaných objektů v ČR a SK.

Nejčastějšími zákazníky NEW-THERM systému jsou lidé řešící problém s nadměrnou tloušťkou izolantu, např. balkóny, lodžie, přesahy střech a ostění, které může podstatně změnit estetický vzhled zateplovaného objektu. Dalším rozhodujícím aspektem pro volbu tohoto systému je jeho prodyšnost, která zlepšuje stav konstrukce a zachovává příznivé a zdravé klima v zatepleném objektu.


Příklad zateplení rodinného domu, kdy projektant akceptoval při zateplení přirozený vzhled fasády s ohledem na uliční prostor před objektem. Místo realizace Poděbrady. Jiří Krejčí – projektant.

 
Vpravo vizualizace fasády
Vpravo vizualizace fasády

Zde realizační firma, na přání investora, řešila při zateplení objektu především problém s úbytkem prostoru v místě lodžií. Místo realizace Temenická 21, Šumperk (právě v realizaci). Za realizaci firma TRENDEX NOVA a.s.

 

Na SŠ zemědělské v Českém Těšíně řešili především zachování historického vzhledu budovy po zateplení. Původně navržený tradiční izolant v tloušťce 17 cm byl nahrazen izolantem NEW-THERM o tloušťce 9 cm s adekvátními tepelně izolačními vlastnostmi. Navíc byl tento izolant aplikován v kombinaci s povrchovou úpravou Novalith se vzhledem štukové fasády, která podtrhla historický vzhled budovy.

 

více informací naleznete na www.new-therm.cz


KABE Farben CZ
logo KABE Farben CZ

Jsme rodinná firma DOVA a.s., výhradní prodejci značky KABE Farben v České republice a na Slovensku již od roku 1991. Mezi naše hlavní produkty patří zateplovací systémy ETICS: - NEW THERM systém - PUR desky na zateplení domu - STYREXON systém - Sanační ...