Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Slunce pálí a střecha hřeje. Věčný boj letní sezóny

Letní měsíce pro všechny představují čas prázdnin a dovolených. Je to čas odpočinku, ale zároveň nám to přináší starosti, kam se schovat před teplem. A to nejen venku, ale i doma. Ať chceme nebo ne, stropem prostupuje teplo do obytných prostor a nejlépe nám je u otevřené lednice. Lámete si hlavu, jak si aspoň doma ulevit? Řešení je nasnadě a ani nás to nebude stát čas natož velké peníze.

Jednotlivé druhy zateplení rodinných domů mají jediný úkol – snížit výdaje domácností za vytápění. Abychom si doma uchovali tepelnou pohodu, budeme muset v létě klimatizovat a v zimě více topit. To povede k velkému nárůstu výdajů za energie.

Určitě jste již slyšeli o zateplení stropu, střechy. A ano, opravdu to funguje. Zateplením stropu vyřešíte jak letní, tak zimní provoz ve vaší domácnosti. V létě vám nebude doma horko a v zimě nebudete muset stále přidávat teplotu na topení.

Není izolace jako izolace

Na trhu se setkáme s různými variantami tepelné izolace určené pro zateplení stropu. Nejdůležitější je vybrat tu správnou. V tomto ohledu bychom se neměli dívat jen na cenu, ale i na kvalitu, která nám pomůže ušetřit velké peníze v dalších letech. Ideální je minerální foukaná izolace společnosti IP POLNÁ – systém MAGMARELAX®. Společnost má 25 let zkušeností a více než 23.000 zakázek po celé republice.

Systém MAGMARELAX jednička na českém trhu
Systém MAGMARELAX jednička na českém trhu

Plochá nebo sedlová, pořád je to ta pravá

Pokud bydlíte v rodinném domku s plochou pultovou střechou, víte, že teplo za parných letních dnů je k nevydržení. A za to právě může střecha. Ta se rozpálí až do teploty 85 stupňů Celsia a to vše prostupuje do obytných prostor.

Tento problém se může zdát, jako začarovaný kruh, který nemá jednoduché řešení. Stačí si objednat odborníky z Polné a jediné, co je zapotřebí je malý vstupní otvor – vikýř, kterým dovnitř projde člověk.

Pak stačí jen natáhnout hadici a kouzelné vločky minerální izolace mohou proudit přímo do dutin pod střechou.

Systém MAGMARELAX není vynikající pouze pro domy s plochou střechou. Stejně vhodné jsou i pro domy se sedlovou střechou. Zateplení půdy pod šikmou střechou nabízí i další výhodu. Můžete si nechat vytvořit novou, velice atraktivní podlahu na půdě. Rozšíří se tak obytný prostor, čímž se významně zhodnotí dům. Podlaha je smontována jako konstrukce z OSB desek. Povrch je dokonale rovný a hladký. Dobře se udržuje a uklízí. Minerální vata se aplikuje zafoukáním přímo do konstrukce podlahy. Prostor půdy je okamžitě připraven k původnímu užívání.

Na nic nečekejte!

Pokud vás u léta trápí v létě horko a v zimě zima, neváhejte a pošlete nezávaznou poptávku na www.mojeizolace.cz nebo na telefonu 800 100 533.

Těšíme se na Vás!

Závěrečná kontrola po realizaci
Závěrečná kontrola po realizaci
Auto, z kterého je minerální izolace MAGMARELAX poháněna do domu
Auto, z kterého je minerální izolace MAGMARELAX poháněna do domu