Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Fasádní obklady a opěrné zdi bez malty a lepidel

Postavit zeď na zahradě nebo udělat fasádu domu nás může stát nemalé úsilí často spojené se složitou technologií. Mnohdy je třeba, aby práci provedla odborná firma. Firma NOVABRIK nabízí jednoduché tipy, jak takové úpravy provést, a přitom ušetřit čas i peníze a získat vysoce kvalitní výsledek...

TEPELNĚIZOLAČNÍ FASÁDA, KTERÁ DOMU PADNE

Difuzně otevřený systém Novabrik Therm se vyznačuje především tepelně izolačními vlastnostmi na úrovni nejsilnějších tepelně izolačních cihelných bloků, snadnou možností realizovat velikost tepelné izolace fasád podle požadavku stavebníka nebo projektanta, dále difuzní otevřeností s faktorem difuzního odporu Mi3, nízkou plošnou hmotností 45kg/m2, suchou montáží, vyřešenými detaily tepelných mostů kolem otvorů i atraktivností vzhledu. Jeho příznivé účinky se projeví na celkovém zdraví stavebních konstrukcí i na mikroklimatu uvnitř domu.

Změní se i řada dalších mechanických vlastností: posouvá se bod mrazu (0°C) mimo vlastní nosné zdivo a rosný bod z celé obvodové konstrukce (včetně izolace a fasádního pohledového pláště z betonových prvků Novabrik) většinou zcela zmizí.

Systém Novabrik Therm je možným velmi dobrým partnerem Vaší stavby, který zásadně zlepší tepelný, teplotní a vlhkostní režim fungování stavby. Lépe a důsledně využije všech dobrých vlastností použitých stavebních materiálů - například tepelně izolačních vlastností vrstvy izolace, která je stále suchá, nebo tepelné akumulace nosné vnitřní zdi, která je v celé tloušťce udržována na teplotě rovné nebo blízké vnitřní teplotě.

Navíc: fasádní plášť má velmi dlouhou životnost. Vyplatí se vše pečlivě zvážit. Uvidíte sami, že nakonec vyberete správně.

OPĚRNÉ ZDI BEZ ZÁKLADŮ

Systém opěrných zdí Novablok od společnosti Novabrik nabízí architektům, stavitelům a investorům flexibilitu a mnohostranné využití. Opěrné zdi představují ideální řešení při zajišťování svahů v jakémkoli terénu či zahradě i při řešení plochy nádvoří, teras, zahrad, parkovišť; pomáhají rozšířit možnosti jejich využití na maximum. Vyznačují se vysokou pevností, nízkou nasákavostí, snadnou stavbou a vysokou životností.

Novablok nevyžaduje při stavbě použití malty, lepidel ani kotevních šroubů či kolíků. Bloky se jednoduše skládají na sebe a spojují patentovaným perem a drážkou; ty zajišťují jejich přesné uložení a pevné spojení. Novablok je vhodný jak pro stavby méně namáhaných opěrných zídek s výškou do 1,5 m bez použití armovací sítě, tak i pro stavby vysoce namáhaných opěrných zdí v dopravním stavitelství za použití armovací sítě Fortrac. Základ se nevyzdívá. Vzhled Novabloku připomíná klasický kámen. Na trh se dodává v odlišných barevných odstínech.


STAVOBLOCK system, s.r.o.
logo STAVOBLOCK system, s.r.o.

Stavoblock system, s.r.o. je česká rodinná firma vyrábějící již 23 let unikátní stavební systémy, jejichž tvarové řešení sama vyvíjí a navrhuje. Portfolio společnosti nabízí produktové řady v odvětví fasád, zahradních zdí a dlažeb. Systémy mají společné ...