Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Co přinesou Stavební veletrhy Brno?

Stavební veletrhy Brno, které se konají od středy 20. do soboty 23. dubna 2016, přinesou ucelenou nabídku nových technologií a technických řešení na stáncích vystavovatelů, kterou doplní nezávislá poradenská centra nebo aktuální odborné informace v doprovodném programu.

I v letošním roce se budeme věnovat mnoha zajímavým tématům aktuálním nejenom ve světě stavebnictví. Zahajovací konference se zaměří na hospodaření s vodou – realizaci opatření, která mohou eliminovat extrémní výkyvy počasí – povodně nebo sucha.

Zahajovací konference je Inženýrským den ČKAIT a ČSSI

Situaci vodních zdrojů na našem území v důsledku změny klimatu a na možnosti, jak následky negativních dopadů omezit různými adaptačními nebo ochrannými opatřeními se bude věnovat zahajovací konference, která je zároveň Inženýrským dnem ČKAIT a ČSSI. První blok se zaměří na klimatické změny, druhý pak na strategie a technická opatření proti hydrotechnickým extrémům. Jednotlivá témata představí zástupci ministerstev, povodí, kompetentních úřadů a vysokých škol.

Další zajímavá témata v doprovodném programu veletrhu

Doprovodný program veletrhu se bude věnovat ale i dalším tématům aktuálním nejenom ve světě stavebnictví. Jmenujme například odborný seminář zaměřený na problematiku BIM, který chce dát účastníkům odpovědi na otázky týkající se implementace metodiky BIM ve stavebnictví. Stranou pozornosti nezůstanou například ani inovace a technologie v rozvoji regionů, 21. mezinárodní sympozium Mosty nebo oblast dotačních titulů – a to jak zaměřených na energeticky úsporné stavění a rekonstrukce, tak i například na kotlíkové dotace. Chybět nebude ani problematika zásobování vodou pro byty, domy a zahrady.

Nová zelená úsporám a Operační program Životní prostředí

Aktuální dotační příležitosti v oblasti energetických úspor v obytných domech a obnovitelných zdrojů energie, které nabízí program Nová zelená úsporám, a také novinky v Operačním programu životní prostředí 2014–2020 vám představí Ministerstvo životního prostředí a Státní fond životního prostředí ČR. Po celou dobu konání akce budou odborníci ze SFŽP ČR připraveni poskytnout kromě obecných informací také individuální konzultace a poradenství. Pro více informací navštivte stránky www.novazelenausporam.cz a www.opzp.cz.

Dotace na energetické úspory v bytových domech z programu IROP

Specialisté Centra pro regionální rozvoj České republiky budou poskytovat informace k možnostem získání evropských dotací na zateplení a jiná úsporná energetická opatření u bytových domů. V rámci Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) je pro období 2014 až 2020 na energetické úspory v bydlení k dispozici přibližně 17 miliard korun. Momentálně je otevřena Výzva č. 16, a to až do 30. listopadu 2016.

Od žárovky po inteligentní domácnost


Návštěvníci pavilonu M získají nejenom informace potřebné k rozhodnutí o vhodném osvětlení do domácnosti, ale i informace o tzv. inteligentní domácnosti. Letošní tematickou novinkou je například problematika vlivu osvětlení na podání barev, optimální osvětlení koupelny nebo tzv. chytré osvětlení v obývacím pokoji. Návštěvníci si opět budou moci vše v reálných podmínkách vyzkoušet a využít bezplatného poradenského servisu. Partnery projektu jsou společnosti ABB, OSRAM Česká republika, Pražská energetika, Studio Jasyko a Veletrhy Brno, mediálními partnery akce jsou rádio IMPULS a deník Právo.

Další letošní novinkou je Světluščí autobusová Kavárna POTMĚ, která pohostí veletržní návštěvníky. Budete si tak moci vychutnat rozdíl mezi správně zvoleným typem osvětlení v pavilonu M a absolutní tmou v této kavárně.

Novinky a trendy vystavovatelů v předstihu

V rámci výstavních expozic budou prezentovány novinky, trendy, ale i stávající sortiment ve všech oborech stavebnictví a technického zařízení budov. Návštěvou získáte jedinečný komplexní přehled nejen o jednotlivých výrobcích, ale i možnost jejich srovnání. Již nyní Vás zveme na malou ochutnávku novinek vystavovatelů, kterou naleznete na www.bvv.cz.

Významné stavební a developerské společnosti jižní Moravy

Letošní Stavební veletrhy Brno připravily ve spolupráci se Svazem podnikatelů ve stavebnictví v Jihomoravském kraji nový projekt, kdy se budou v rámci společné expozice prezentovat významné stavební a developerské společnosti z regionu jižní Moravy, které se aktivně etablují nejen na trhu ČR. Jedná se o společnosti Komfort a.s., KALÁB - stavební firma, s.r.o., Arch.Design a Stavos Brno, a.s.

Prezentace těchto společností bude ve dvou základních rovinách. Na společné expozici představí své realizované nebo připravované projekty, návštěvníci tak získají informace o nových možnostech bydlení a plánovaném developerském rozvoji nejen jižní Moravy. Druhá rovina bude věnována možné spolupráci s dalšími stavebními a dodavatelskými firmami, které by se chtěly účastnit společných projektů.

Prezentace výrobců střech pod hlavičkou Krytiny-strechy.cz

Výrobci střech se budou na veletrhu prezentovat v novém, unikátním projektu, který vytvořil ve spolupráci s BVV odborný portál Krytiny-strechy.cz. Expozice střech bude v pavilonu uspořádána pro snadnou orientaci a komunikaci mezi zákazníkem a výrobci střešních krytin. Návštěvníci si mohou rychleji, snadněji a mnohem přehledněji prohlédnout různé novinky, inovované postupy aj. přímo u výrobců.

Na veletrhu budou zástupci pálených tašek, plechových a plastových krytin jako např. Satjam, Pama, Regra Plast, výrobce šindelů IKO nebo výrobci hliníkových a břidličných střešních profilů Keramet a Topstein. Nebudou chybět ani přední dodavatelé nadkrokevních izolací Pama. Čeká na vás i překvapení v podobě soutěže o střechu ze skandinávské ocele s odměnou pro každého.

Veletrh PTÁČEK při Stavebních veletrzích Brno

I v roce 2016 se souběžně se Stavebními veletrhy Brno uskuteční v pavilonu V i Veletrh PTÁČEK společnosti PTÁČEK - velkoobchod, který bude zpřístupněn široké veřejnosti v pátek 22. a v sobotu 23. dubna. V rámci této akce představí společnost PTÁČEK - velkoobchod, a. s. svoji nabídku výrobků více než 145 dodavatelů z oboru topení – plyn – voda – sanita – inženýrské sítě.

Získejte vstupenku na veletrh výhodněji!

Chcete navštívit veletrh výhodněji? Zakupte si vstupenku online! Zvýhodněné vstupenky získáte na www.bvv.cz/svb – odkaz VSTUPENKY & REGISTRACE. Vyberte Stavební veletrhy Brno, zaplaťte online a navštivte veletrh za 80 Kč. Sleva platí pouze pro úspěšně provedenou online platbu.

Více informací naleznete na www.bvv.cz/svb


Veletrhy Brno, a.s.
logo Veletrhy Brno, a.s.

Největší realizátor veletrhů a výstav v České republice s více než třicetiletými zkušenostmi v oboru. Hlavními obory činnosti je poskytování obchodních (výstavářských) služeb pro podniky a pronájem vlastních nemovitostí (výstavních ploch a pavilonů). ...