Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ytong si pro veletrh IBF přichystal řadu novinek

Společnost Xella CZ vás ve dnech 12. - 16. 4. srdečně zve na brněnské výstaviště, kde bude v rámci veletrhu IBF 2011 prezentovat své novinky v sortimentu a koncept energetických úspor s pórobetonem Ytong. Stavebníkům rodinných domů představí aktuální kampaň „Nejvýhodnější nabídka“, která v sobě zahrnuje výhodný balíček služeb a prémiových produktů za výjimečnou cenu.

Neodolatelná nabídka pro každého stavebníka

"Na letošním veletrhu IBF se budeme snažit jako každý rok představit to nejzajímavější, s čím chceme oslovit zákazníky v průběhu roku. Naším hlavním lákadlem pro všechny stavebníky je kampaň "Nejvýhodnější nabídka". V rámci ní zdarma zpracujeme každému zákazníkovi podle jeho projektu kalkulaci na stavební systém Ytong, doporučíme mu nejvýhodnější řešení pro obvodové stěny a nabídneme celou řadu užitečných služeb, které mu usnadní a zkvalitní průběh stavby," říká marketingová ředitelka společnosti Xella CZ Ivana Havlíčková. Nejvýhodnější nabídku Ytong každému zákazníkovi vypracuje na základě donesené nebo zaslané projektové dokumentace, která bude obsahovat všechny okótované půdorysy, řezy a pohledy.

Dům, který vyhřejete vlastním tělem

Také v letošním roce se výrobce pórobetonu Ytong chystá svým zákazníkům představit jako lídr v oblasti energeticky úsporného stavění. Na rostoucí poptávku po nízkoenergetických a pasivních domech zareagoval svou novou reklamní kampaní: "Využili jsme v ní převratný koncept fungování pasivních domů, které jsou díky nejkvalitnějším stavebním technologiím nezávislé na externích zdrojích a s větší či menší nadsázkou lze říci, že se dají vyhřát lidským tělem. Ytong má ve svém sortimentu systémové řešení pro pasivní domy, které nad ostatními vyniká životností, odolností a výjimečným komfortem v zimě a v létě. Nasazením kampaně mimo jiné říkáme: nejde o extrémní řešení pro ekologické nadšence, ale nevyhnutelný trend, ke kterému spěje celá evropská výstavba. Za deset patnáct let budou pasivní domy normou," vysvětluje Ivana Havlíčková.

Energeticky úsporné a nízkoenergetické domy Ytong stále na výsluní

Podle očekávání ale pasivní domy i nadále zůstanou jen okrajovou záležitostí a největší popularitě se u českých stavebníků budou pořád těšit energeticky úsporné a nízkoenergetické domy Ytong. "V kontextu současné výstavby se stále jedná o řešení s výjimečně úsporným energetickým standardem, která s dostatečnou rezervou překračují požadavky současných norem," doplňuje Havlíčková.

Bohatý program pro odborníky i studenty odborných škol

Na své si na stavebním veletrhu přijde i odborná veřejnost. Výrobce se v Brně chystá představit svou letošní novinku v sortimentu, tvárnici třídy P6 pro bytové domy. Na odborníky rovněž čeká prezentace unikátních tepelněizolačních desek Ytong Multipor, které nabízejí široké spektrum využití v oblasti tepelných izolací a vápenopískových tvárnic Silka pro řešení akustických a nosných stěn.

Na veletrhu bude také představeno v pořadí již druhé, aktualizované vydání odborné publikace Statika, které obsahuje nejnovější výpočty a normy.

A konečně ani v letošním roce nebude na veletrhu chybět prestižní Studentská soutěž Xella. V den zahájení IBF předají zástupci společnosti Xella CZ a Xella Slovensko ceny vítězům letošního ročníku.

Stánek společnosti Xella CZ s číslem 036 se bude jako tradičně nacházet v pavilonu A2. Návštěvníci si zde budou moci denně od 9 do 18 hodin na vlastní oči prohlédnout a osahat veškerý materiál Ytong a pod vedením zkušených Ytong mistrů vyzkoušet, jak se s ním jednoduše pracuje.


Xella CZ, s.r.o.
logo Xella CZ, s.r.o.

Kompletní stavební systém Ytong nabízí ucelené řešení celé hrubé stavby i povrchových úprav. Zahrnuje tepelněizolační řadu tvárnic Lambda YQ, s níž je možné dosáhnout hodnot pasivní výstavby i jednovrstvým zděním bez zateplování.