Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

YTONG - dlouhodobé úspory energie

Z čeho bude Váš nový dům? Konstrukce obvodových stěn ovlivní nejen provozní náklady, ale i vnitřní komfort a pohodlí obyvatel. Vyberte si tu NEJLEPŠÍ! Článek představuje systémy Ytong Lambda, Ytong Theta a Ytong P2-400 s izolačními deskami nové generace Ytong Multipor.

1. Řešení pro energeticky úsporný dům

"Vyšší komfort za nízké ceny"

Nejoblíbenější energeticky úsporný dům Ytong využívá kvalitní obvodové zdivo Ytong Lambda tloušťky 375 mm. Díky tomu se dům obejde bez dalšího zateplení a zachovává si veškeré přednosti tradičních zděných staveb. Energeticky úsporný dům Ytong tak pořídíte rychle a bez zvýšených nákladů.

Výsledná stavba má výborné tepelněizolační vlastnosti a příjemné vnitřní klima. Dům zkrátka dýchá. Roční spotřeba Energeticky úsporného domu Ytong je přibližně o třetinu nižší než u běžných novostaveb a podle energetického štítku splňuje parametry kategorie C1 až B.

KALKULÁTOR NÁKLADŮ STAVBY

2. Řešení pro nízkoenergetický dům

"Pro směšně nízké účty za topení"

Řešení pro nízkoenergetický dům staví na nové tvárnicí Ytong Theta tloušťky 500 mm. Jako jediný masivní zdicí systém na trhu splňuje Ytong Theta parametry pro nízkoenergetické domy bez jakéhokoliv zateplení. Stěny proto nejsou uzavřené, ale prodyšné, a dům si zachovává tolik potřebnou schopnost tradičních zděných staveb "dýchat s interiérem". Nízkoenergeticky dům Ytong tak kromě úspory energií přispívá ke zdravému a velmi příjemnému vnitřnímu klimatu. Roční spotřeba Nízkoenergetického domu Ytong je v porovnání se stavbami v běžném standardu maximálně poloviční a podle energetického štítku se pohybuje na pomezí kategorie A a B.

KALKULÁTOR NÁKLADŮ STAVBY

3. Řešení pro pasivní dům

"Dokonalé řešení pro extrémně úsporné domy"

Nejvyspělejší stavební systém pro pasivní domy je tvořen obvodovým zdivem Ytong P2-400 tloušťky 300 mm a pórobetonovými superizolačními deskami nové generace Ytong Multipor. Spojením těchto materiálů vzniká unikátní pevná vrstva, která vypadá a v mnoha směrech funguje jako homogenní zděná stěna. Nejen, že výsledný dům nepotřebuje téměř žádnou energii na vytápění, ale pyšní se i dlouhou životností, odolností a příjemným vnitřním klimatem. Téměř nulová spotřeba energie řadí pasivní dům Ytong na nejvyšší příčky energetického štítku budovy - třídu A. Pasivní dům je navíc jedinou novostavbou, na kterou můžete získat dotaci z programu Zelená úsporám.

KALKULÁTOR NÁKLADŮ STAVBY



Xella CZ, s.r.o.
logo Xella CZ, s.r.o.

Kompletní stavební systém Ytong nabízí ucelené řešení celé hrubé stavby i povrchových úprav. Zahrnuje tepelněizolační řadu tvárnic Lambda YQ, s níž je možné dosáhnout hodnot pasivní výstavby i jednovrstvým zděním bez zateplování.