Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Stříbrná medaile Známky kvality pro COLORCRETE

Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství každoročně uděluje ocenění Známka kvality pro VÝROBEK – TECHNOLOGIE pro stavitelství a architekturu. Na podzim tohoto roku získal stříbrnou medaili Známky – výrobek COLORCRETE® – barevný beton z portfolia skupiny Českomoravský beton.

Stříbrnou Známku kvality Výrobek – Technologie pro stavitelství a architekturu 2019 získal barevný beton COLORCRETE®.
Stříbrnou Známku kvality Výrobek – Technologie pro stavitelství a architekturu 2019 získal barevný beton COLORCRETE®.

COLORCRETE® je transportbeton dle ČSN EN 206 s obsahem barevných pigmentů. Jedná se o beton barvený ve hmotě, vyráběný na betonárnách od velmi hustých konzistencí, po konzistence samozhutnitelné. Kontrola – při výrobě je zajištěna pečlivým výběrem nejlepších složek betonu a pigmentů pro jejich barevnou stálost. Barevný beton je ideálním východiskem pro barevně řešené pohledové plochy z betonu. Díky pohledovým vlastnostem umožňuje vtisknout stavbám prostorovou a charakterovou individualitu, čímž poskytují architektům a projektantům realizaci různorodých tvarů a naplnění často velmi odvážných představ.

Barevný beton COLORCRETE® je vhodný pro nadzemní i podzemní konstrukce s vysokým nárokem na pohledovost, na stavební konstrukce s vysokým stupněm vyztužení nebo na tenkostěnné konstrukce i pro rekonstrukce jako tenkostěnné dobetonávky. Hlavními výhodami jsou především vhodnost pro konstrukce s vysokým nárokem na pohledovost, vynikající a stálá barevnost, vysoká přesnost, možnost betonáže jak tenké, tak silně vyztužené konstrukce, hospodárnost a rychlost realizace, které vytvoří dokonalý vzhled pohledových ploch. Je uplatňován na mnoha zajímavých stavbách, ať už se jedná o novostavby či rekonstrukce historických budov.

DRN – Palác Národní

Autor: Ing. arch. Stanislav Fiala
Místo stavby: Praha, Národní

DRN – Palác Národní
DRN – Palác Národní

Na stavbu byl uplatněn barevný beton COLORCRETE® v pestré škále barev. V přízemí byly zkombinovány barevné betony s otisky větví stromů, stěny byly vytvořeny z betonů tónovaných do zemitých odstínů tmavě šedé, hnědé cihlové a bílé barvy a u stropu byly uzavřeny pruhem neprobarveného šedého betonu.

Rodinná vila v Brně

Autor: Ing. arch. Petr Skrušný
Místo stavby: Brno – Královo pole, Kolejní

Rodinná vila v Brně
Rodinná vila v Brně

Na stavbu rodinného domu byl uplatněn bílý odstín barevného betonu COLORCRETE®.

Nové divadlo v Plzni

Autor: Akad. arch. Vladimír Kružík, Ing. Petr Jíleček
Místo stavby: Plzeň, Jízdecká

Nové divadlo v Plzni
Nové divadlo v Plzni

Pro Nové divadlo v Plzni byl vybrán červený odstín barevného betonu COLORCRETE®.

Palác Špork

Autor: Ing. arch. Stanislav Fiala
Místo stavby: Praha, Hybernská

Palác Špork
Palác Špork

Pro realizaci bílých a černých schodišť byl použit barevný beton COLORCRETE® v odstínech bílého, hnědého a černého barevného betonu.

Barevné betony COLORCRETE® vyrábíme na všech provozech skupiny Českomoravský beton včetně zajištění dopravy a čerpání po celé ČR. Více informací naleznete na stránkách www.transportbeton.cz.