Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Návod na použití betonu

Skupina Českomoravský beton společně se Svazem výrobců betonů vydala všeobecný (základní) návod na použití betonu. Tento návod seznamuje netradiční zábavnou formou s použitím betonu při různých situacích.

Beton je směs cementu, kameniva a vody. Může obsahovat další přísady, příměsi či vlákna. Jedná se o velmi pevný stavební materiál, ale jen tehdy, pokud se dbá na jeho správné použití.

A jak na to?

Nejprve si musíte vybrat vhodný beton. Specifikaci neboli popis tvoří 6 základních technických parametrů a některé se doplňují. Jde především o odolnost betonu vůči prostředí. Pokud si s výběrem vhodného betonu nevíte rady, poraďte se s odborníkem z betonárny. V betonárně vám s výběrem betonu poradí a optimální recepturu pro danou konstrukci navrhnou za vás, pokud vám ji již projektant nenavrhl.

Nejbližší betonárnu skupiny Českomoravský beton vám pomůže najít www.transportbeton.cz, který je dostupný i ve verzi pro mobilní telefony.

Návod na použití betonu, titulní strana
Návod na použití betonu, titulní strana

Českomoravský beton, a.s.
logo Českomoravský beton, a.s.

Společnost Českomoravský beton, a.s. člen HeidelbergCement Group je holdingovou společností, která prostřednictvím vlastních betonáren a dceřiných společností dodává transportbeton v široké škále pevnostních tříd a druhů na území České a Slovenské republiky.