Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ecorock FF – nový komplexní fasádní zateplovací systém ROCKWOOL

Při výběru fasádního zateplovacího sytému je potřeba zvážit nejen základní atributy samotného izolačního materiálu, ale také požadované vlastnosti fasády jako celku. Právě ty stojí za její dlouhodobou užitnou hodnotou. Kvalitní celkové řešení tak spolu s primárním zateplením domu dokáže přinést i mnoho dalších benefitů. Novinka společnosti ROCKWOOL, kompletní fasádní zateplovací systém Ecorock FF, představuje ucelený systém pro novostavbu i rekonstrukci. Základ tvoří nehořlavá izolace z kamenné vlny, kde hlavním trumfem je unikátní deska Frontrock MAX E s patentovanou dvouvrstvou technologií. Spolu s ní toto řešení komplexně dotváří stavební chemie a omítkové směsi nezbytné pro celkovou realizaci fasády.

Všechny komponenty systému Ecorock FF jsou voleny tak, aby umožňovaly komplexní a jednoduchou realizaci fasády, a přitom splňovaly vysoké nároky vlastníků budov na kvalitu. Zároveň jsou dostupné za přijatelnou cenu.

Izolace z kamenné vlny pro každou fasádu

Kamenná vlna je se součinitelem tepelné vodivosti 0,036 W.m-1.K-1 výborným tepelným izolantem. V zimním období účinně zabraňuje úniku tepla z interiéru, v létě pak brání prostupu tepla dovnitř budov. Splňuje rovněž vysoké nároky na akustický útlum rušného vnějšího prostředí a zachovává prodyšnost stěn. Proti nasáknutí je plně hydrofobizována a spolu s tím je i dlouhodobě tvarově stálá. Kamenná vlna je nehořlavým materiálem (ve třídě reakce na oheň A1) a významně přispívá k požární bezpečnosti staveb. Navíc je přírodním materiálem, který je plně recyklovatelný a šetrný k životnímu prostředí.

Rockwool Ecorock minerální izolaceRockwool Ecorock minerální izolace

Volba ze tří izolačních desek

Systém Ecorock FF umožňuje podle technických parametrů volit ze tří desek z kamenné minerální vlny. Fasádní deska Frontrock MAX E disponuje unikátní patentovanou dvouvrstvou strukturou. Horní tuhá vrstva v tloušťce cca 2 cm je odolná proti riziku mechanického namáhání. Zároveň nabízí lepší přídržnost stěrkové hmoty a umožňuje plynulou a rychlou montáž. Měkčí flexibilní spodní vrstva desky se dokáže optimálně přizpůsobit fasádě a pomáhá vykrýt drobné nerovnosti. Dvouvrstvá struktura desky tak poskytuje dostatečnou pevnost a pružnost současně. Deska je dostupná v tloušťkách od 60 do 280 mm. Deska Fasrock LL představuje lamelu s kolmými vlákny. Díky své struktuře materiálu a vlastnostem je ideální i pro stěny s těžkou povrchovou úpravou místo omítky. V praxi se používá často ve spojení s cihelnými pásky nebo keramickým obkladem. Deska je vhodná také pro zateplení zaoblených povrchů a stěn. Je dostupná v širokém rozsahu tlouštěk od 50 do 300 mm. Systém doplňuje velmi tuhá izolační deska s podélnými vlákny Fasrock, dostupná v tloušťkách od 20 do 200 mm. Její tloušťky od 20 do 50 mm jsou ideální pro izolaci stěn okolo oken.

Lepidla, kotvy a omítky

Další komponenty systému Ecorock FF tvoří lepicí a armovací hmota, kotvicí prvky, výztužná síťka a penetrační nátěr. Dále omítka s volbou složky nutnou pro vlastní realizaci. V rámci systému lze vybírat mezi třemi druhy – minerální omítkou pro barvení, probarvenou pastovitou silikátovou omítkou a barvenou pastovitou silikonovou omítkou. Pro variantní barevnost fasády je v případě silikátových a silikonových omítek k dispozici 214 barev včetně množství struktur i granulací omítky. U minerální omítky lze vybírat mezi 160 odstíny. Všechny typy omítek a barev jsou přitom výrazně odolné vůči znečištění.

Rockwool Ecorock minerální izolace

Komplexní systém pro novostavby i rekonstrukce

Systém Ecorock FF představuje ucelené a kvalitní řešení pro zateplení fasády, jež je snadno využitelné pro novostavby i rekonstrukce. Uplatní se na různých typech podkladů (např. betonových či zděných).
Izolace fasády s využitím kvalitního zateplovacího systému tak přináší nejen podstatnou úsporu nákladů na energie, např. vytápění či klimatizaci, ale je i výbornou investicí, neboť napomáhá zhodnocení nemovitosti.

Další informace naleznete na www.rockwool.cz.


ROCKWOOL, a.s., patří do skupiny ROCKWOOL Group, předního světového výrobce produktů a systémových řešení na bázi kamenné minerální vlny. Výrobky z kamenné vlny přispívají ke zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů.

 
 
Reklama