Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Bohumínský ROCKWOOL zahájil půlmiliardovou investici

Společnost ROCKWOOL, a.s., tradiční výrobce kamenné izolační vlny, modernizuje ve svém bohumínském závodě výrobní linku. Zároveň s tím probíhá i rekonstrukce skladových prostor. Firma současně rozšíří i počet zaměstnanců, jednat by se mělo především o pracovníky ve výrobním sektoru.

Celý projekt se bude realizovat ve dvou následujících letech a plánovaná investice by měla přesáhnout hodnotu půl miliardy korun. V současnosti již bylo přijato 30 lidí, v dalších fázích projektu by mělo vzniknout dalších až 80 nových pracovních míst. První produkty s výrazně lepšími tepelněizolačními parametry, jež zde vzniknou, plánuje firma na trh uvést už letos.

S podstatnými změnami začala firma už v loňském roce, kdy sladila technické parametry u výrobků pro suchou výstavbu a izolaci šikmých střech. „V rámci spolupráce v širší skupině výrobních kapacit České republiky, Polska a Maďarska se nám tímto krokem podařilo nabídnout produkty s vylepšenými parametry. Zároveň jsme výrobky začali k zákazníkům distribuovat v komprimovaném balení, což zjednodušilo logistiku a přineslo úsporu nákladů i skladových prostor. Významné bylo také zavedení výrobních novinek, například izolační desky Rockton s velmi dobrými akustickými vlastnostmi,“ uvádí marketingový manažer společnosti ROCKWOOL Josef Mik.

Rozhodnutí o investici v bohumínském výrobním závodě je po těchto změnách dalším krokem, který by měl přispět ke zvýšení konkurenceschopnosti firmy. Rekonstrukce stávajících prostor započala již v průběhu podzimu 2013 a bude probíhat v několika fázích. V jejím rámci dojde například k přestavbě původní skladovací haly, budou zvětšeny skladové prostory a dále bude vylepšena balicí technika. „Projekt na modernizaci výrobní linky bude probíhat ve dvou následujících letech a bude zaměřen především na výrobky pro izolaci potrubních rozvodů,“ uvádí Roman Hoferek, manažer závodu.

Bohumínský Rockwool zahájil půlmiliardovou investici

Nové produkty, které se budou moci pochlubit výrazně lepšími tepelněizolačními parametry, budou na stavebním trhu představeny již v průběhu roku 2014.

S ohledem na modernizaci výrobní linky bylo již přijato 30 nových zaměstnanců, z kterých část již byla proškolena v evropských závodech společnosti ROCKWOOL. V dalších fázích projektu postupně vznikne dalších až 80 pracovních míst. V oblasti Moravskoslezska se tak jedná o významnou pracovní příležitost, neboť jde o region s třetí největší nezaměstnaností v ČR. Celý projekt společnosti ROCKWOOL, a.s., sebou nese investici více jak 500 milionů korun.

 
 
Reklama