Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

LLENTAB – vánoční stromek si v lednu nepořídíte, naši halu ano – příběh jedné z hal

Zvýhodněná nabídka pro montáž hal LLENTAB v zimním období vychází z toho, že léty prověřený systém výstavby našich montovaných ocelových hal ze Švédska na rozdíl od jiných druhů výstavby ovlivní počasí pouze ve fázi zemních prací. Vánoční stromek si pořídíte jen před Vánoci, naši halu i po Novém roce.

"Podle dat z projektů, které jsme realizovali v uplynulých 5 letech, trvá příprava projektu průmyslové montované haly průměrně 150 dní. Po každých letních prázdninách čelíme náporu investorů, kteří chtějí svou stavbu dokončit do konce roku. Když zjistí, že projekt není v tomto termínu možné stihnout, mnozí z nich se odmlčí a znovu se s nimi setkáme, když je k myšlenkám na stavbu přivedou první jarní dny. Jejich projekt se realizuje v létě nebo na podzim dalšího roku, tedy opět v měsících, kdy jsou kapacity schopných stavebních firem i dodavatelů stavebních materiálů nejvytíženější", říká Martin Haertl, jednatel LLENTAB a pokračuje:
"Kumulace aktivit a dokončování projektů před koncem roku je obecně přirozený jev a jsou obory, které nemají jinou možnost, než se tomuto stavu podřídit (např. kapra nebo vánoční jedli byste v únoru prodávali stěží). Jsem ale přesvědčený, že v našem oboru, ve stavebnictví, tuto volbu máme. Přitom pravidelnější rozložení vytížení kapacit by bylo prospěšné pro všechny zúčastněné strany."

Investoři se bojí v zimě o kvalitu stavby - u našich hal zbytečně

Nejčastějším argumentem investorů, proč nezahajovat nové projekty „na zimu“, je počasí a nepředvídatelnost zimy s tím, že mají obavy o kvalitu stavby. Na rozdíl od jiných druhů výstavby ovlivní počasí výstavbu našich montovaných ocelových hal LLENTAB pouze ve fázi zemních prací. A ještě by mohlo mít účinek na betonáž podlahy halových objektů. Obě tyto činnosti jsou sice zásadní, ale z hlediska spotřebovaného času a nákladů jsou to menšinové položky celého projektu. Mimochodem, s dnešními technologiemi a mechanizací jsou v zimě efektivně a kvalitně realizovatelné i tyto činnosti.

Přístavba skladové haly v obci Háje na Příbramsku probíhala v zimě

Dne 31.5. 2016 jsme dokončili přístavbu skladové haly v obci Háje na Příbramsku.
Jedná se o izolovanou skladovou halu připojenou ke stávajícímu objektu. Hala má půdorysný tvar obdélníku o rozměrech 34,156 m x 156,988 m. Vnitřní prostor je rozdělen pomocí požární stěny. Vnitřní světlá výška objektu je 8,3 m.
Střešní opláštění je izolované, z pozinkovaného trapézového plechu TP46 o síle 0,63 mm a tepelnou izolací o šířce 150 mm (minerální vlna). Opláštění stěn (typ 3) kromě dělící příčky a jedné štítové strany je izolované, provedené svisle kladeným pozinkovaným trapézovým plechem IP18 o síle 0,5 mm a tepelnou izolací. Výplní je 150 mm minerální vlna s parotěsnou fólií a poté je stěna z interiérové strany zaklopena vnitřním také svisle kladeným profilovaným pozinkovaným plechem. Jedna štítová strana (typ 4F) je provedena svisle kladeným pozinkovaným ocelovým plechem IP18 s tepelnou izolací 150 mm minerální vlny. Na dělící požární příčku je použitý vodorovně kladený sendvičový panel LL150 WOOL s minerální výplní. Barevné řešení: střecha LL 9006, stěny LL 5010 a LL 9006 + 3 pruhy v barvě RAL 7011 na obou podélných stěnách haly.

Proč je dobré stavět v zimě?

  • Všechny stavební firmy si váží práce na zimu a budou vstřícnější při sjednávání smluvních podmínek včetně ceny.
  • Projektanti, stavbyvedoucí i projektoví vedoucí budou vašemu projektu věnovat více času, jelikož ho nebudou muset dělit mezi jiné projekty a shánění dárků na Vánoce.
  • Nedostatek času na práci ovlivňuje kvalitu práce víc než povětrnostní podmínky.

LLENTAB, spol. s r.o.
logo LLENTAB, spol. s r.o.

Postavili jsme již více než 1 000 hal v ČR. Za naší úspěšností stojí dobré ceny, spolehlivost a rychlé dodání haly. Toho dosahujeme díky vlastní projekci, automatizovaným výrobním linkám a vlastním zkušeným montážním týmům.