Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Knauf Insulation představuje dvě nové fólie a kabelové manžety

Vytvoření vzduchotěsné vrstvy například v zateplených konstrukcích střech a dřevostaveb je stejně důležité jako jejich zateplení. Ve článku představujeme nový typ parobrzdy a difuzní fólie, které spolu s kabelovými manžetami doplňují vzduchotěsný systém Homeseal LDS s životností spojů padesát let.

Systém Homeseal LDS a jeho komponenty mají na stavbách řadu uplatnění. Nejčastěji se používají jako vzduchotěsné vrstvy v například zateplených konstrukcích střech a dřevostaveb. Vzduchotěsnost spojů je testována na životnost padesát let.

„Při použití testovaného a certifikovaného systému máte zaručenou kvalitu spojů a vzájemný soulad jednotlivých komponent. Zákazníkům chceme nabídnout systémové řešení i pro složitější aplikace, proto rozšiřujeme řadu komponentů systému Homeseal LDS o další materiály,“ říká Romana Janošová, marketingová manažerka Knauf Insulation.

Problematiku vzduchotěsnosti v druhém díle video seriálu „S Knaufem pod povrchem“ objasňuje Jan Juhás, specialista z Knauf Insulation.

Podívejte se na 2. díl videa: Vzduchotěsnost

Parotěsná fólie LDS Flex Plus

Homeseal LDS Flex Plus
Homeseal LDS Flex Plus

Homeseal LDS Flex Plus představuje fólii s proměnnou hodnotou ekvivalentní difúzní tloušťky v intervalu od 0,2 m (ve vlhčím prostředí) do 20 m (v sušším prostředí). Používá se k vytváření vzduchotěsných vrstev, které omezují prostup vodní páry stavebními konstrukcemi, jakými jsou například střechy, podhledy nebo obvodové stěny dřevostaveb. Vhodná je pro rekonstrukce šikmých střech shora, kdy se s jejich pomocí vytváří nová vzduchotěsná vrstva regulující prostup vodní páry na původním podhledu. LDS Flex Plus je vyrobená z polyamidové membrány a PES (polyester) vláken. Díky své struktuře velmi dobře přiléhá k nehoblovaným dřevěným povrchům.

Technický list Homeseal LDS Flex Plus

Difúzní fólie LDS 0,02 UV

Homeseal LDS 0,02 UV
Homeseal LDS 0,02 UV

Homeseal LDS 0,02 UV je difúzně vysoce otevřená fólie. Odolává relativně vysokému mechanickému namáhání, UV záření a vysokým teplotám až do 100 °C. Tato robustní fólie je vyrobena z polyesterové (PES) netkané textilie a na vnější (tmavé) straně je opatřena ochranným funkčním zátěrem. Na stavbách najde široké uplatnění od realizace pojistných a doplňkových hydroizolačních vrstev v konstrukcích šikmých střech až po ochranu a zajištění vzduchotěsnosti u provětrávaných zateplených fasád. Fólii je možné pokládat i na bednění a lze použít i jako pojistná hydroizolace při rekonstrukci střech.

Technický list Homeseal LDS 0,02 UV

Kabelová manžeta

Homeseal LDS kabelová manžeta
Homeseal LDS kabelová manžeta

Samolepící páska o rozměru 150 × 150 mm má uprostřed integrovanou pryžovou průchodkou pro kabely. Slouží k vytvoření bezpečných a těsných prostupů kabelů vzduchotěsnými vrstvami vytvořenými fóliemi, které jsou součástí systému Homeseal LDS. Manžetu lze použít i na většinu hladkých a soudržných povrchů, například OSB desky nebo různé druhy plastů.

Technický list Homeseal LDS kabelová manžeta


KNAUF INSULATION, spol. s r.o.
logo KNAUF INSULATION, spol. s r.o.

KNAUF INSULATION, spol. s r.o. dodává klientům izolace ze skelné a kamenné vlny. Nabízí široké spektrum produktů pro bytové a nebytové budovy a zaměřuje se na komplexní řešení ve snižování energetické náročnosti. Staví na 30 letech zkušeností a patří ...