Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Plotové systémy a opěrné zdi pro snadnou a rychlou výstavbu

Ploty, terasy, opěrné zdi, schodiště, … – to vše lze realizovat i bez výkopových prací a betonových základů, v rekordně krátké době a za překvapivě nízké ceny díky unikátním prvkům STAVOBLOCK.

V jednoduchosti je síla. STAVOBLOCK vás o tom přesvědčí

Každý, kdo někdy stavěl opěrnou zeď, plot nebo jinou drobnou stavbu nezbytnou pro kompletní bydlení, se při vzpomínce na výkopové práce a betonování jistě orosí hrůzou ještě po letech. Všechny problémy spojené s realizací těchto prvků jsou ale již minulostí. Plotové systémy a stavebnicové prvky zahradní architektury STAVOBLOCK se postarají o to, aby byla výstavba jednoduchá, rychlá, cenově výhodná a bez použití zdících materiálů.

Plotové systémy a opěrné zdi za pár okamžiků

Jednou z nejpříjemnějších výhod, kterou plotové systémy a opěrné zdi STAVOBLOCK přinášejí, je suchá výstavba. Nemusíte tedy řešit složité základy drobné stavby, betonáž, odpadá také použití malty, lepidel, tmelů apod. Jednoduše si ploty a opěrné zdi poskládáte jako stavebnici úplně sami, jednoduše a podle svých představ.

Už žádné ploty z pletiva jako v zahrádkářské kolonii

Plotové systémy a další stavebnicové prvky zahradní architektury se vyznačují nejen výše zmíněnými přednostmi suché a snadné výstavby, ale jejich výhody oceníte i v případě, že chcete mít součástí domu originální prvky. Jedná se o bloky z vibrolisovaného betonu, které mají i přes použitý materiál díky zpracování vysokou estetickou hodnotu. Lze je navíc získat v několika barevných variantách a různých povrchových úpravách.

STAVOBLOCK je správná volba do vaší zahrady.
STAVOBLOCK je správná volba do vaší zahrady.

Tvarově se jedná o čtyři velikostně odlišné bloky, které je možné navzájem libovolně skládat. Vždy tvoří harmonickou kompozici zlatého řezu. Při volbě tvarové jednoduchosti je možné vyskládat zeď pouze z jednoho typu bloku. Díky variabilitě plotových systémů a prvků pro opěrné zdi navíc můžete naplánovat branku, schránku, zvonek a další nezbytnosti přesně tam, kam potřebujete.

Technicky se ploty a opěrné zdi staví za použití speciálních spojek, které mají důležitou funkci – jednotlivé bloky staticky provázat, a zajistit tak potřebnou stabilitu a tuhost. Jednotlivé spojky se volí dle konkrétního typu zdi.

Výhody plotových systémů a prvků pro opěrné zdi STAVOBLOCK:

STAVOBLOCK poráží ostatní opěrné a plotové systémy zejména díky své vysoké pevnosti, nízké nasákavosti, dlouhé životnosti, snadné výstavbě a nízké ceně.
STAVOBLOCK poráží ostatní opěrné a plotové systémy zejména díky své vysoké pevnosti, nízké nasákavosti, dlouhé životnosti, snadné výstavbě a nízké ceně.
  • suchá výstavba bez použití malt, lepidel a tmelů
  • bez monolitických základů
  • žádné železné armování
  • vysoká pevnost
  • minimální údržba
  • nízká nasákavost
  • vysoká životnost
  • jednoduchá stavba
  • efektivně vynaložené náklady
  • splňují a překonávají všechny stavební předpisy a požadavky
  • přírodní, ekologický materiál, 100% recyklovatelný

Zaujaly vás plotové systémy a prvky pro opěrné zdi STAVOBLOCK?

Více informací najdete na www.novabrik.cz.


STAVOBLOCK system, s.r.o.
logo STAVOBLOCK system, s.r.o.

Stavoblock system, s.r.o. je česká rodinná firma vyrábějící již 23 let unikátní stavební systémy, jejichž tvarové řešení sama vyvíjí a navrhuje. Portfolio společnosti nabízí produktové řady v odvětví fasád, zahradních zdí a dlažeb. Systémy mají společné ...