Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

6 rodinných domů z Ytongu za 25 pracovních dní - výstavba v přímém přenosu

Unikátní projekt TZB-info - sledování výstavby 6 rodinných domů v Ostravě

V Ostravě odstartoval projekt třech rodinných dvojdomků zděných ze systému Ytong. Hrubá stavba začala 29. září, dokončena bude do 25 pracovních dní. Hotové domy budou předány majitelům v dubnu 2015.

O projektu

Rodinné domy jsou jedno a dvoupodlažní a jsou určené jak pro starší páry, tak pro mladé rodiny.
Cílem akce je ukázat, že i zděnou technologií lze postavit rodinný dům v bleskovém termínu několika málo týdnů.


Stavbu provádí společnost DK1, dlouholetý partner společnosti Xella pro realizaci staveb ze systému Ytong.
„Zděné domy běžně realizujeme za dva měsíce. Celé je to jen o skvělé přípravě a organizaci práce,“ vysvětluje majitel firmy, pan Daniel Kozel a dodává: „Neřeším, zda sádrokarton stojí o korunu víc nebo míň. Řeším, abych ho měl na stavbě od blízkého dodavatele a ve správný okamžik. Čas je to, co mě stojí opravdové peníze.“

Zděné domky rostou doslova před očima. V době naší návštěvy se u prvního již realizoval strop, rovněž ze systému Ytong, u druhého se dokončovalo zdivo prvního nadzemního podlaží. U dalších se začalo zdít a u posledního se dokončovaly přípravy základové desky pro zdění.

Harmonogram

29. 9. 2014 - základové konstrukce
8. 10. 2014 - zahájení zdění
30. 11. 2014 - dokončení hrubých staveb
duben 2015 - dokončení a předání novým majitelům

Hrubá stavba v přímém přenosu

Ostatně celý průběh hrubé stavby můžete díky on-line přenosu ze stavby sledovat kdykoliv i vy, a to na stránkách TZB-info nebo Xella. Přenos realizuje portál TZB-info. Současně jsou pořizovány snímky stavební kamerou BRINNO od firmy BOSTAR.

Stavba 6 rodinných domů z Ytongu - závod s časem v Ostravě v on-line přenosu

VIDEO: Stavba šesti rodinných domů pokračuje instalací podlahového vytápění
Stavbu šesti rodinných domů v Ostravě Porubě jsme na konci roku zastihli při montáži elektrického podlahového vytápění výrobce FENIX.

DK1 již jeden podobný projekt perfektně zvládla

Firma DK1 i Xella mají již zkušenost s podobným rekordním projektem Dům za 24 hodin. Dům za 24 hodin získal v nejprestižnější soutěži v oblasti public relation SABRE mezi více než 2000 přihlášenými ocenění Golden Sabre a byl oceněn jako jediná práce z České republiky. Důležité je, že se nejednalo o nějaký spociální objekt, rodinný dům je běžně obýván.

 
 
Reklama