Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Značka Ceresit byla, je i nadále bude hlavní strategickou platformou v oblasti stavebních materiálů společnosti Henkel

Se Zdeňkem Brichem, viceprezidentem divize lepidel společnosti Henkel, hovoříme o nových perspektivách značky Ceresit u nás i ve světě.

Zdeněk Brich, viceprezident pro divizi lepidel společnosti Henkel.
Zdeněk Brich, viceprezident pro divizi lepidel společnosti Henkel.

Společnost Henkel, která byla založena v roce 1876, úspěšně působí po celém světě v řadě oblastí. Má vedoucí postavení na globálním trhu, a to jak ve spotřebitelské oblasti, tak i v průmyslové. Značka Ceresit je jednou z nejznámějších značek divize lepidel a technologií společnosti Henkel a jednou z nejuznávanějších na středo- a východoevropských trzích. Na otázky ohledně směřování a cílů značky Ceresit odpovídal Zdeněk Brich, viceprezident divize lepidel společnosti Henkel.

Jak Ceresit splní rostoucí očekávání stavebního trhu?

V roce 2017 si připomene Ceresit, klíčová značka v oblasti stavební chemie, své 112. výročí. Od počátku 20. století poskytuje Ceresit pokročilá řešení pro stavby na celém světě. Jen pro zajímavost jsme dohledali, v jakém stavu jsou objekty v Liverpoolu, postavené kolem roku 1910, nebo budova pošty v Bombaji z roku 1913. Všechny stále poskytují své služby. Naším cílem je pokračovat v této tradici dlouhodobé kvality s nejnovějšími produktovými inovacemi jako například jako CM17, špičkové flexibilní lepidlo se zvýšenou adhezí nebo CE 40, flexibilní spárovací hmota založená na technologii „Silica Active“. S těmi nejlepšími produkty ve svém portfoliu je Ceresit vedoucí značkou v regionu střední a východní Evropy.

Existují nějaké nové výzvy pro Ceresit?

Když přemýšlíme o budoucnosti, tak nás napadají dva zásadní strategické cíle – vzdělání a efektivní komunikace s profesionály. S neustále se zlepšujícími stavebními technologiemi je zásadní investice do odborného školení. Abychom nabízeli stále aktuální a atraktivní školení, budeme pokračovat ve standardizaci a digitalizaci. Budeme usilovat o co nejsnadnější přístup k technickým poznatkům. Aby naše produkty a systémy byly aplikovány na současné úrovni, nabízíme pravidelné doškolování a semináře. V posledních dvaceti letech jsme jenom ve střední a východní Evropě proškolili více než 100.000 řemeslníků. Prostřednictvím digitální formy chceme toto číslo znásobit!

Jaká bude příští rok vaše obchodní strategie a strategie pro značky?

Značka Ceresit byla, je i nadále bude hlavní strategickou platformou v oblasti stavebních materiálů společnosti Henkel. Plánujeme další posilování naší vedoucí pozice ve střední a východní Evropě, kde je tato značka již dobře známá a respektovaná. Máme také v plánu další rozvoj značky Ceresit na rozvíjejících se trzích, jako například Blízký východ, Asie a střední Amerika, ale rozhodli jsme se, že se již nebudeme zaměřovat na stagnující západoevropské země. Společnost BASF, nový nabyvatel značky Thomsit, bude v oblasti obkladů a hydroizolací smět po určitou dobu taktéž využívat ochrannou známku Ceresit na západoevropském trhu. Společnost Henkel se tak bude moci plně soustředit na další posilování a rozšiřování značky Ceresit na atraktivních trzích, mezi něž Českou republiku jednoznačně počítáme. Věříme, že pozitiva z toho vyplývající, v brzké době pozitivně ocení i naši zákazníci v Čechách.

Za rozhovor poděkoval Peter Šovčík

Pro lepení mramorových desek v interiéru kaple Jana Pavla II. v Bukovanech u Kyjova byla použita lepidla a spárovací hmoty Ceresit.
Pro lepení mramorových desek v interiéru kaple Jana Pavla II. v Bukovanech u Kyjova byla použita lepidla a spárovací hmoty Ceresit.
Stěrky, malty, lepidla, spárovací hmoty a silikony Ceresit v interiéru zámeckého wellness v Hrádku u Sušice.
Stěrky, malty, lepidla, spárovací hmoty a silikony Ceresit v interiéru zámeckého wellness v Hrádku u Sušice.

 
 
Reklama