Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Stavební chemie Ceresit včetně omítek Ceresit VISAGE na fasádě rekonstruovaného penzionu

Původní objekt penzionu Anděl z roku 1931 dlouho chátral, loni mu vdechla nový život náročná rekonstrukce, na které se v interiéru i exteriéru uplatnily materiály stavební chemie Ceresit. O realizaci fasády se postarala stavební firma pana Tomáše Bočka z Kobeřic na Opavsku a i díky jeho zkušenostem s fasádními materiály Ceresit se nový penzion těší pozornosti návštěvníků.

Nově otevřený penzion se nachází v Rožnově pod Radhoštěm v bezprostřední blízkosti tenisové haly, fotbalového stadiónu, rožnovského koupaliště s aquaparkem a zábavního Gibon parku. Svým hostům může poskytnout výborné zázemí k návštěvě oblíbených lákadel města Rožnova pod Radhoštěm a celého Valašska – kdo by ostatně neznal Valašské muzeum v přírodě, Jurkovičovu rozhlednu, Rožnovské pivní lázně nebo turisty oblíbené Pustevny.

Stavební firma Tomáše Bočka existuje už od roku 1999 a až na malé výjimky se specializuje hlavně na provádění fasád a jejich designové řešení. Práce na objektu penzionu Anděl probíhaly v době od začátku června do konce srpna 2015. Celý objekt rekonstruovaného penzionu byl zateplen šedým polystyrenem Styrotrade Styrotherm Plus o síle 120 mm. Práce na zateplení nebyly zrovna jednoduché, budova byla totiž v době rekonstrukce téměř 85 let stará a původní zdivo byla v ne zrovna ideálním stavu. Přízemí zůstalo zachováno a zdivo 1. patra muselo být s dispozičních důvodů nahrazeno zdivem novým. I to mělo vliv na náročnost prací při provádění vlastní fasády a sjednocení rovinatosti.

Tomáš Boček k celé realizaci uvedl: „Naše firma se podílela na provedení zateplení objektu od A do Z. To prakticky znamená, že konečná podoba fasády je výsledkem našeho prvotního grafického návrhu, který se v průběhu vlastní realizace už jen jemně dolaďoval a vylepšoval v detailech. Vlastní design a celková kompozice fasády byly vytvořeny dle zadání a konkrétních požadavků investora a také s ohledem na využití objektu a začlenění do okolního prostředí.“

Průběh realizace a využití systému Ceresit

Na této zakázce použili pracovní stavební firmy Tomáše Bočka výhradně materiály Ceresit. Od lepidla na polystyrén Ceresit CT 83, přes armovací stěrky Ceresit CT 85 až po finální vrstvu se silikonovou omítkou Ceresit CT 74. V horní části fasády je žlutý odstín v zrnitosti 1,5 mm, ve spodní části pak bílý odstín silikonové omítky v zrnitosti 2,5 mm. Členění fasády, která imituje hrázděné zdivo, je provedeno minerální omítkou Ceresit CT 720 VISAGE s designem dřeva a kolorováno impregnačním nátěrem CT 721 VISAGE v odstínu Irish Oak. Nároží je koncipováno jako kamenné zdivo a je rovněž realizováno materiály Ceresit VISAGE – konkrétně designovou omítkou se strukturou granitu Ceresit CT 710 VISAGE v odstínu Sardinia Grey. Soklové partie jsou řešeny jako cihlová podezdívka a také tady je použit materiál VISAGE – akrylátová omítka Ceresit CT 60 VISAGE se šablonou London Brick, odstín omítky Vienna Bordó. Na terasách penzionu byl použit i přírodní kámen, konkrétně pro ukončení obezdívek obou teras.

„Při vlastní realizaci jsme se museli potýkat s různými problémy. Kvůli velké členitosti objektu se muselo provést větší množství dilatačních spár, které se částečně podařilo maskovat do imitace kamenných nároží. Problémové řešení rovněž nastalo při nadzemních částech základů, které nebyly podizolovány. To jsme museli řešit provedením provětrávaného křížového roštu, zatepleného minerální vatou a zakončeného Cetris deskou s povrchovou úpravou VISAGE (imitace cihel). Rovněž i díky horkému létu 2015 nebyly vlastní práce zrovna jednoduché, ale díky našim zkušenostem a vybavení si myslíme, že tato realizace se vydařila k plné spokojenosti investora,“ dodal Tomáš Boček.

  • Objekt: rekonstrukce penzionu Anděl, Rožnov pod Radhoštěm
  • Realizace: Tomáš Boček, Strmá 414/10, 747 27 Kobeřice, tel.: 605 144 922

Použité materiály Ceresit

  • lepicí malta Ceresit CT 83
  • lepicí a stěrková malta Ceresit CT 85
  • silikonová omítka Ceresit CT 74
  • minerální omítka Ceresit CT 720 VISAGE
  • impregnační nátěr Ceresit CT 721 VISAGE, odstín Irish Oak
  • designová omítka se strukturou granitu Ceresit CT 710 VISAGE, odstín Sardinia Grey
  • akrylátová omítka Ceresit CT 60 VISAGE se šablonou London Brick, odstín Vienna Bordó.
Pension Anděl fasáda Ceresit foto 1
Pension Anděl fasáda Ceresit foto 2
Pension Anděl fasáda Ceresit foto 3

Pension Anděl fasáda Ceresit foto 4
Pension Anděl fasáda Ceresit foto 5
Pension Anděl fasáda Ceresit foto 6

 
 
Reklama