Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Síla vláken aneb nová technologie Fibre Force ve vybraných lepidlech Ceresit

Použití vláken v konstrukčních materiálech není žádnou novinkou a výhody produktů, které jsou při výrobě „armovány“ různými typy vláken, jsou všeobecně známé. Nová unikátní technologie Ceresit Fibre Force však k typické pevnosti (beton armovaný železem nebo suché desky armované celulózovými vlákny) přidává i velmi ceněnou flexibilitu.

Obecně vlákna u stavebních materiálů zlepšují konstrukční pevnost, ale také redukují a omezují šířky trhlin a prodlužují trvanlivost materiálu. Charakteristická je zvýšená odolnost vůči zmrazování a rozmrazování, proti nárazu a proti oděru i proti plastickému smršťování během vytvrzování.

Lepidlo Ceresit s vlákny Fiber Force
Lepidlo Ceresit s vlákny Fiber Force

Skelná vlákna Fibre Force nabízí jistotu pevnosti a všechny přednosti flexibility. Vlákna jsou v současnosti součástí receptury čtyř oblíbených lepidel na bázi cementu Ceresit – konkrétně jde o lepidlo Ceresit CM 12 PLUS PREMIUM PRO a trojici flexibilních lepidel: Ceresit CM 16 „FLEXIBLE“, Ceresit CM 17 „SUPER FLEXIBLE“Ceresit CM 22 - „MEGA FORMAT FLEXIBLE“.

Vlákna Fibre Force, přítomná ve čtyřech flexibilních lepidlech Ceresit, posilují strukturu cementového složení, garantují dobré chemické spojení s dlaždicemi a zároveň působí jako flexibilní spojka mezi jednotlivými komponenty. Při pokládce dlaždice se díky tlaku vytváří pod dlaždicí film, který obsahuje jemné částice pojiva a vláken Ceresit Fibre Force. Bez nich by se film po vysušení smrštil a v průběhu let ztratil svou stabilitu. Skelná vlákna tak vytváří zesílenou zónu, která tvoří pevnou vazbu s dlaždicí.

Běžné lepidlo pro lepení obkladů a dlažby
Běžné lepidlo pro lepení obkladů a dlažby
Lepidlo na obklady a dlažbu s  vlákny Fiber Force
Lepidlo na obklady a dlažbu s  vlákny Fiber Force

U běžného lepidla je to jinak - po jeho nanesení začne cementová mikrostruktura pomalu uvolňovat vodu až na určitou zbytkovou vlhkost. Proces může trvat několik let a během té doby vzniká tlak, který by mohl v nejhorším případě způsobit poškození dlaždic.

Použití lepidel s vlákny Ceresit Fibre Force nabízí maximální jistotu (oceníte zejména při lepení velkoformátových obkladů a vytápěných podlah) spolu s vynikající flexibilitou (klíčová například pro balkonové dlažby). Lepidla jsou proto ideální pro náročné aplikace.

Ceresit Fibre Force.
 
 
Reklama