Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kvalitní a stylové barevné podlahy

Pro moderní architektonické řešení podlahy v interiérech rozšířil letos Českomoravský beton typovou řadu litého cementového potěru o CEMFLOW®Look, který je ideálním východiskem pro barevné řešení podlahy v interiéru. Po aplikaci potěru a vyzrání se podlaha obrousí až na viditelné zrno a po zahlazení případných pórů se napustí transparentním bezbarvým krystalizačním přípravkem pro vytvrzení povrchu.

CMB vlajky

Skupina Českomoravský beton uvedla na trh v ČR jako první v oblasti transportbetonu litý cementový potěr pod obchodní značkou CEMFLOW®. Tento produkt je díky unikátní receptuře objemově stálý, s maximální hodnotou smrštění 0,5 mm/m, při zachování vysoké tekutosti směsi. Zjednodušeně řečeno, tento stavební materiál v sobě spojuje aplikační výhody anhydritového potěru s výhodami cementových výrobků.

Své využití tak nachází při realizaci podlahy, kde je díky zvýšené vlhkosti nutné použít právě cementový výrobek. Ukazuje se však, že mnoho stavebníků oceňuje, nejen rychlost realizace a univerzálnost použití, ale zejména zrychlení pokládky nášlapných vrstev a tím celkové zkrácení doby výstavby. Navíc jsou možné další aplikace pro úpravy povrchu.

Zajímavé řešení nabízí typ CEMFLOW®Look, který dokáže splnit i náročné požadavky architektů a investorů na barevný design podlah v interiérech. Po aplikaci tohoto typu litého cementového potěru a vyzrání se podlaha obrousí až na viditelné zrno a po zahlazení případných pórů se napustí transparentním bezbarvým krystalizačním přípravkem pro vytvrzení povrchu. Povrch je pak chráněn proti usazování mikroorganismů a lze jej normálně čistit. V případě zájmu lze potěr probarvit na barevnou škálu dle vzorníku a po té provést vytvrzení povrchu. Vznikne tak otěruvzdorný, vysoce dekorativní povrch s přirozenou strukturou betonu v řezu, což je velmi zajímavé pro moderní architektonická řešení. V budoucnu může tento systém řešení dokonce nahradit používání dlažeb, či litých finálních stěrek, stejně jako je tomu v zahraničí. Toto ojedinělé architektonické řešení bylo použito například při rekonstrukci prostor pro Ústav designu Fakulty architektury ČVUT či Bílkovy vily na pražských Hradčanech.

CEMFLOW LookCEMFLOW LookCEMFLOW Look

Cemflow® se na stavbu dopravuje autodomíchávačem. Podle objednávky Vám požadovaný typ a množství betonu zavezeme na stavbu, kde jej pomocí mobilních čerpadel uložíme na požadované místo do konstrukce. Při odborné ukládce a dodržení technologických zásad, se mohou odběratelé těšit z perfektně rovného povrchu a potěru s parametry splňujícími přísné požadavky platných norem.


Příjezd techniky a materiálu CEMFLOW pro čerpání na stavbu


CEMFLOW Look ČVUT
CEMFLOW Look ČVUT
CEMFLOW Look garážové prostory
CEMFLOW Look garážové prostory

Uvedené stavební materiály vyvinula skupina Českomoravský beton, člen HeidelbergCement Group, která působí již přes 20 let na trhu stavebních hmot v České republice. V případě zájmu o konkrétní barevné řešení podlahy neváhejte kontaktovat přímo výrobce. Více informací a kontakty naleznete na www.cemflow.cz.


Českomoravský beton, a.s.
logo Českomoravský beton, a.s.

Společnost Českomoravský beton, a.s. člen HeidelbergCement Group je holdingovou společností, která prostřednictvím vlastních betonáren a dceřiných společností dodává transportbeton v široké škále pevnostních tříd a druhů na území České a Slovenské republiky.