Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Koma Modular – montáž stavby z modulů

Modulární KOMA stavby nikdy nejsou definitivní, neboť je lze měnit v čase, lze je přeskládat, upravit, nebo převést na jiné místo a dát jim novou funkci. Video ukazuje kroky pro montáž modulů KOMA stavby. Podívejte se, jak montáž zvládla parta společnosti KOMA MODULAR s.r.o.

Koma Modular - montáž stavby z modulů
Koma Modular - montáž stavby z modulů

Krása modulárních staveb se u nejnovějších realizací čím dál více projevuje v možnosti vysoce precizní prefabrikace a s tím možnosti vytvořit skutečný dům s kontejnerovým odkazem. Designové modulární stavby KOMA MODULAR s.r.o. přiznávající svoji kontejnerovou podstatu, naleznete jak v České republice, tak v zahraničí.

Prostorových kombinací a možností, které lze z modulárních KOMA jednotek vytvořit, je bezpočet. Jediným omezením je systém. Modulární KOMA stavby nikdy nejsou definitivní, neboť je lze měnit v čase, lze je přeskládat, upravit, nebo převést na jiné místo a dát jim novou funkci. Modulární architektura je prostě nekonečnou hrou.

Koma Modular – montáž stavby z modulů

Stavba má jasná technická pravidla.

Před montáží kontejnerů musí být hotovo: příprava podloží pro kontejnery, připravenost napojení vody, kanalizace, elektřiny, velmi důležité pro další montáž je výškové zaměření. Vše se průběžně kontroluje podle výkresové dokumentace.

Vlastní ukládání kontejnerů musí probíhat při dodržení všech pravidel BOZP s maximální pečlivostí a opatrností, v součinnosti všech pracovníků včetně jeřábníka. Neustálá kontrola a pečlivost může ušetřit hodně času a peněz.

Na podklad se umístí podkladové plechy a neustále se kontrolují naměřené výšky. Ukládání kontejnerů z přepravního prostředku na místo na stavbě probíhá za předem stanovených signálů jeřábníka, vazače a dalších pracovníků. Na videu můžete vidět, jak KOMA zdůrazňuje bezpečnost pracovníků. I u zkušených part je důležité, aby pracovníci používali ochranné prostředky a aby rutina neubírala na pozornosti.

Kontejnery se ukládají se spárou 15 mm pro systémové těsnění mezi kontejnery. Požadovaná přesnost ukládání vyžaduje neustálou kontrolu a proměřování.

Po uložení pracovníci stahují kontejnery pomocí vnitřních spojek, utěsní napojení kontejnerů a propojí zemnění kontejnerů. Práce uvnitř kontejnerů jsou jak na dokončení stavebních konstrukcí a povrchů, tak propojení elektro a dalších instalací. Kontejnery jsou již vybaveny sanitou, je třeba zařizovací předměty jen v místech předem připravených otvorů propojit s připravenými inženýrskými sítěmi.

Proč stavět modulárním systémem

Řešení je:

  • Rychlé, proto nákladově efektivní.
  • Průmyslové, proto cenově výhodné.
  • Flexibilní, proto výhodné pro plánování.
  • Demontovatelné, proto ekologické.
  • Promyšlené, ověřené v praxi a spolehlivé.

Ukázky výstavby KOMA MODULAR s.r.o.







Zdroj: se souhlasem KOMA MODULAR s.r.o. redakce v článku použila video natočené v rámci Projekt Koordinuj.cz

 
 
Reklama