Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pevný jako cihla, rychlý jako dřevostavba – dům z keramického betonu

Výběr materiálů a stavebních technologií pro výstavbu domu není vůbec snadný. Možností je mnoho a každá z nich má nějaké výhody. Rozhodování se tak někdy může opravdu protáhnout. A je to zcela pochopitelné, protože jde o krok, který ovlivní váš život na dlouhá léta dopředu a vy nechcete „šlápnout vedle“. Váháte, jako stovky dalších lidí mezi tím, zda zvolit rychle hotovou dřevostavbu, nebo dlouhověký cihlový dům? Pak byste měli vědět, že hlavní výhody těchto dvou stavebních technologií spojují montované domy z keramického betonu. Ty najdete na českém trhu pod značkou Dům jedním tahem (DJT).

Keramický beton je pevný a trvanlivý jako běžný beton. Navíc má ale skvělé tepelně-izolační vlastnosti. V domech zajišťuje klima podobné jako v cihlových domech. V zimě udržuje uvnitř teplo a za horkých letních dnů zase příjemný chládek. V porovnání s domem z tvárnic ale zabere hrubá stavba Domu jedním tahem jen zlomek času. Na připravené základové desce zabere stavba pouhé 2 dny v případě přízemního domu, nebo 4 dny u patrového domu. Další velkou výhodou, kterou mají Domy jedním tahem společnou s dřevostavbami, je možnost nastěhovat se do domu ihned po jeho dokončení. To může být už za 6 měsíců od zahájení výstavby. Technologie DJT zahrnuje totiž minimum mokrých procesů. Proto dům nemusí „vymrznout“ přes zimu.

Spousta dalších výhod

Dům jedním tahem je oblíbeným řešením pro ty, kteří chtějí část výstavby řešit svépomocí. Můžete si jej totiž nechat postavit do fáze hrubé stavby, nebo domu k dokončení. Finalizace domu je pak oproti jiným stavebním systému z mnoha důvodů snazší.

  • Již ve výrobě jsou totiž uvnitř dílců připravené krabičky a vytrubkování pro elektroinstalaci, stejně tak drážky a prostupy pro rozvody vody a plynu. Rozvedení sítí po domě je tak méně náročné a není potřeba nic sekat. V případě potřeby dodatečných úprav rozvodů lze do snadno opracovatelného keramického betonu drážky přidělat.
  • Další velkou výhodou, kterou ocení nejen ti, kteří stavbu budou finalizovat svépomocí, jsou hladké stěny. Díky tomu není třeba dělat klasické omítky, ale postačí jen sádrová stěrka – ušetříte čas, námahu i peníze!
  • Stěny z keramického betonu jsou také tenčí, než u cihlového domu. To znamená, že zbyde více prostoru pro vaši rodinu. U patrového domu se základovou deskou 10x10 m představuje rozdíl v užitné ploše až 11 m2, což je 1 malý pokoj!
  • Domy z keramického betonu se vyznačují nízkými energetickými náklady díky skvělým izolačním vlastnostem. Konstrukce hrubé stavby má navíc vynikající schopnost pohlcovat zvuk (prokázáno měřením a akustickým štítkem realizovaného domu).
  • Pevnost a trvanlivost keramického betonu jsou stejné jako u betonu běžného. Váš dům přežije s přehledem vaši hypotéku a bude tu i pro další generace.
  • Ekologické a zdravé bydlení – keramický beton je 100% přírodní materiál!
Realizace základové desky
Realizace základové desky
Hotová základová deska
Hotová základová deska
Doprava stěn 1. podlaží
Doprava stěn 1. podlaží

Montáž 1. podlaží
Montáž 1. podlaží
Stropní konstrukce
Stropní konstrukce
Montáž stropní kostrukce
Montáž stropní kostrukce

Ještě váháte?

Rozhodnete-li se pro Dům jedním tahem, získáte kromě všech zmíněných výhod i skvělé služby:

  • Typový projekt ZDARMA - zpoplatněny jsou jen individuální úpravy projektu.
  • Příspěvek na vyřízení ohlášení stavby.
  • Garance pevné ceny - žádné neschválené vícenáklady!
  • Možnost návštěvy již obydlených domů či probíhajících staveb.
  • Odborné poradenství od výběru pozemku až po dokončení domu.
  • A další…

Máte otázky? Podívejte se na web www.dumjednimtahem.cz.

Doprava stěn 2. podlaží
Doprava stěn 2. podlaží
Montáž stěn 2. podlaží
Montáž stěn 2. podlaží
Připravené rozvody z výroby
Připravené rozvody z výroby

Hotová hrubá stavba
Hotová hrubá stavba
Montáž laťování, zakrytí střechy podstřešní hydroizolační folií
Montáž laťování, zakrytí střechy podstřešní hydroizolační folií
Hotový dům k dokončení
Hotový dům k dokončení
Hotový dům na klíč
Hotový dům na klíč