Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Přidaná hodnota a zákaznický servis předních výrobců cihel a střešní krytiny

André Malraux: „Lidé spojení nadějí současně činem dospívají stejně jako lidé spojeni láskou k oblastem, k nimž by nikdy nedospěli.“ Tato pomyslná meta ve spojení dvou subjektů je metaforou pro spojení, které bylo nosným motivem tiskové konference společnosti Wienerberger, konané dne 20. 4. 2016 při Stavebním veletrhu IBF Brno 2016.

Zleva: Ing. Antonín Horský, Ing. Roman Busta, MBA, Ing. Kamil Jeřábek
Zleva: Ing. Antonín Horský, Ing. Roman Busta, MBA, Ing. Kamil Jeřábek

Koncem roku 2015 došlo totiž k převzetí výrobce pálených střešních krytin Tondach společností Wienerberger. Vzhledem k tomu, že výrobce Tondach je stejně jako Wienerberger symbolem kvality, je toto spojení smysluplným řešením komplexní služby v oblasti zákaznického servisu. Přidanou hodnotu těchto předních značek představuje pro všechny stavebníky jednotné systémové řešení, „cihlový dům s pálenou střešní krytinou“ a především komfortní bydlení, na základě použití keramických stavebních prvků. Spojení těchto dvou společností přiblížil místopředseda představenstva Ing. Kamil Jeřábek. Hovořil o integraci společností v ČR v letech 2015 až 2018 a posílení kompetencí v oblasti cihel a střešní krytiny. Obě firmy, které jsou největšími výrobci cihel a pálené střešní krytiny v ČR mají srovnatelný počet zaměstnanců i srovnatelný obrat a předpokládá se objem plánovaných investic cca 120 mil. Kč. Nastínil klíčové úkoly na rok 2016 včetně komplexního kvalitního řešení a nabídky bezkonkurenčních služeb. Trendy na rok 2016 vychází ze stále levných a dostupných hypoték a s tím spojeného růstu stavebních povolení u RD + 10 % a u bytových domů + 3 %. Předpokládá se oživení trhu s rekonstrukcemi staveb a vyššími investicemi do památek. V návaznosti na to jsou ekonomické cíle + 5,5 % obratu prodeje cihel a + 7 % obratu prodeje střešní krytiny.

V další části nám obchodní ředitel Ing. Roman Busta přiblížil koncept promyšleného systémového řešení cihlových domů s pálenou krytinou nazvaný E4. Vychází z principů:

  • Ekologie – přírodní materiály a trvale udržitelné výrobky
  • Ekonomické výhodnosti – rozumná investice, životnost, skvělé provozní náklady
  • Energeticky efektivní – vynikající tepelně izolační vlastnosti, vysoká energetická účinnost
  • Emoce vzbuzující – zdravé, pohodlné, estetické a bezpečné řešení, jako základ emocí.

Dokonce jsem tam našel další E (efektivní), takže jich klidně mohlo být i pět… Dále nám představil novinky pro rok 2016 včetně nových webových stránek, bonusových akcí, nových pomůcek aj.

Zevrubnější pohled na novinky z oblasti společnosti Wienerbeger nám poskytl produktový manažer Ing. Antonín Horský. Horkou novinkou v portfoliu značky Porotherm je keramický překlad Porotherm KP Vario UNI, který je univerzálním řešením pro venkovní rolety i žaluzie. Překlad umožňuje možnost volby schránky pro žaluzie s jednoduchou instalací, estetickým zapuštěným řešením bez tepelných mostů.

Porotherm KP Vario UNI
Porotherm KP Vario UNI

Porotherm KP Vario UNI

Do rodiny novinek Wienerberger přibyly také nové módní novinky z Holandska, lícové cihly Terca Wasserstrich bricks, které jsou při výrobě hlazeny proudem vody. Díky tomu získávají výrazný a originální vzhled.

Ukázka lícových cihel Terca, řada Wasserstrich bricksUkázka lícových cihel Terca, řada Wasserstrich bricksUkázka lícových cihel Terca, řada Wasserstrich bricks
Ukázka lícových cihel Terca, řada Wasserstrich bricksUkázka lícových cihel Terca, řada Wasserstrich bricksUkázka lícových cihel Terca, řada Wasserstrich bricks
Ukázka dlažby řady Penter OldUkázka dlažby řady Penter OldUkázka dlažby řady Penter Old

Dlažba Penterold je určena pro rekonstrukce zámků, hospodářských stavení nebo náměstí. Stejnou měrou se podělil o novinky střešních tašek i Ing. Kamil Jeřábek. Produktová řada pálených střešních tašek Tondach se rozrostla o novou povrchovou úpravu – glazura Amadeus černá – u střešních tašek Stodo 12 a Figaro, které splňují moderní trendy stran estetiky a designu ploché krytiny s životností 80 až 100 let.

Tondach Stodo 12 glazura Amadeus černá
Tondach Stodo 12 glazura Amadeus černá
Tondach Figaro glazura Amadeus černá
Tondach Figaro glazura Amadeus černá

V rámci komplexnosti dodávky došlo i na možné dodavatele výplní otvorů, kde se předpokládá spolupráce se společností Vekra.

Obě společnosti startují postupný proces vzájemného sloučení a již v tomto roce realizují řadu společných investica marketingových aktivit. „S takto širokým portfoliem, které vychází ze spojení dvou předních značek na českém stavebním trhu, můžeme našim zákazníkům nabídnout ucelené řešení a výjimečné služby,“ uvádí Ing. Kamil Jeřábek. „Cihlový systém Porotherm společně s pálenou střešní krytinou Tondach tvoří unikátní spojení, které nabízí veškerý komfort bydlení díky vlastnostem a výhodám přírodních stavebníchmateriálů,“ dodává Ing. Jeřábek, místopředseda představenstva společnosti Wienerberger cihlářský průmysl, a. s.

Použité fotografie a části textů –Tisková zpráva – Wienerberger cihlářský průmysl, a. s. 20. 4. 2016, České Budějovice
Použité fotografie – Ing. arch. Petr Brandejský

 
 
Reklama