Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dobrá rada (I): tenké zdi = více prostoru

Většina investorů má zcela jasno v otázce, co od svého budoucího domu očekává. Měl by být dostatečně pevný, zároveň prostorný, přitom provozně úsporný. Při současných cenách pozemků navíc do popředí vystupuje otázka, jak co nejlépe využít jeho možnosti a získat co nejvíce prostoru pro bydlení.

Při rozhodování o velikosti budoucí stavby navíc nehrají roli jen finanční možnosti investora. Projekt musí plnit normy, požadované odstupy od hranic pozemku, uliční čáry či další pravidla, která upravují místní regulace. Chytrým řešením je sendvičové zdivo KMB SENDWIX, které nabízí největší český výrobce betonové střešní krytiny a vápenopískových zdicích prvků, společnost KM Beta. Systém SENDWIX díky svým tenkým stěnám umožňuje získat u přízemního domku až 5 m² navíc proti stěnám z jiných masivních materiálů podobných tepelněizolačních vlastností.

Vysněný dům by měl celoročně poskytovat příjemné prostředí a být zdravotně nezávadný. Se systémem KMB SENDWIX lze snadno docílit i parametrů pro energeticky úsporný až pasivní dům. Zdicí prvek KMB SENDWIX je zhotoven z vápna a přírodního křemičitého písku a je vytvrzen účinkem páry za vysokého tlaku. Nosnou konstrukci obvodového pláště tvoří mimořádně pevné vápenopískové kvádry. Z vnější strany se na zdivo přikládá tepelná izolace v různých variantách. Součástí systému jsou i další prvky pro zdění příček, překlady, věncovky, lícové a komínové zdivo. Systém doplňují zdicí a spárovací malty, lepidla a pomocný materiál, které KM Beta vyrábí pod názvem Profimix.





Vysoká pevnost materiálu zajišťuje kvalitu nosné části stavby a umožňuje výstavbu i sedmipodlažních objektů z nosných stěn v tloušťkách 175, 240 a 290 mm. Výborné akustické vlastnosti přinášejí uživateli vysoký akustický komfort, vysoká tepelná jímavost materiálu přináší stabilní vnitřní teplotu prostředí v zimním i letním období a přispívá tak k úsporám nákladů na vytápění nebo chlazení interiéru.

Jednoduchost konstrukce obvodových i vnitřních nosných stěn díky přesným tvarům cihel a přesné zdění na lepidlo umožňuje v průběhu stavby snadnou kontrolu správnosti a kvality provedení i pro investora. Díky vysoké pevnosti cihel postačuje pro obvodové zdi využít velmi štíhlé nosné stěny již od tloušťky 175 mm, čímž se proti současným stavbám z jednovrstvého zdiva zvětšuje užitná podlahová plocha (jak již bylo řečeno, u přízemního domku až o cca 5 m²). KMB SENDWIX je koncipován tak, aby tepelné vlastnosti zdiva vysoce překračovaly i hodnoty normou doporučované! Všechny pracovní postupy a návody najdete na www.sendwix.cz












Realizace KMB SENDWIX
Realizace KMB SENDWIX
Realizace Velké Popovice
Realizace Velké Popovice

 
 
Reklama