Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

V jednoduchosti je síla. STAVOBLOCK vás o tom přesvědčí

Každý, kdo někdy stavěl opěrnou zeď, plot nebo jinou drobnou stavbu nezbytnou pro kompletní bydlení, se při vzpomínce na výkopové práce a betonování jistě orosí hrůzou ještě po letech. Všechny problémy spojené s realizací těchto prvků jsou již minulostí. Plotové a opěrné prvky zahradní architektury STAVOBLOCK se postarají o to, aby byla výstavba jednoduchá, rychlá, cenově výhodná a bez použití zdicích materiálů.



Při použití prvků Stavoblock odpadají výkopové práce do nezámrzné hloubky. Stačí pouze hloubka 200–300 mm, kam se položí štěrkový polštář frakce 16–32 mm.

Následně se založí první řada pohledových prvků, které se provážou dvoutáhly. Táhla mají rybinové zámky, které zabraňují jakémukoli posuvu. Počet táhel se určuje na základě výpočtu. Důležité je znát jak velký má svah sklon a zda je zatížen. To všechno ovlivňuje počet táhel, které budou skryty pod terénem.

 




Prvky na sobě pěkně sedí a velmi rychle se skládají. Materiálem je prvotřídní vybrolisovaný beton. Sami si můžete zvolit, z jakých typů bloků zeď poskládáte, v nabídce jsou čtyři velikosti. Mezi oblíbené barvy patří bílá, písková, šedá a červenohnědá. Povrch bloků je většinou štípaný, imituje přírodní strukturu, lze ale vytvořit i naprosto hladké či broušené povrchy.








Ze systému Stavoblock lze realizovat opěrné zdi a zídky, schodiště, ploty, vysoké dělící zdi, základ pro pergoly, zahradní domy a mnohé další prvky zahradní architektury.

STAVOBLOCK – to je jednoduchá výstavba, bez použití malt a lepidel s dlouhou životností.

Více na www.novabrik.cz


STAVOBLOCK system, s.r.o.
logo STAVOBLOCK system, s.r.o.

Stavoblock system, s.r.o. je česká rodinná firma vyrábějící již 23 let unikátní stavební systémy, jejichž tvarové řešení sama vyvíjí a navrhuje. Portfolio společnosti nabízí produktové řady v odvětví fasád, zahradních zdí a dlažeb. Systémy mají společné ...