Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Fasáda navždy

U správného typu fasádního pláště je důležité, aby udržel vnitřní teplo, bránil prostupu venkovního chladu, vlhka i nadměrného tepla.


V současné době se čím dál větší oblibě těší provětrávané fasády a lze říci, že je na českém trhu z čeho vybírat. Podstatou řešení je vzduchová mezera mezi izolací a obkladem, která odvádí přebytečnou vlhkost.

Pokud se rozhodneme pro zaizolování domu provětrávanou fasádou, jsme na dobré cestě.

Buďte ale s výběrem obezřetní i zde. Dbejte na to, aby se uvnitř pláště nezadržovala voda z dešťových srážek. Do fasády voda nepatří.

Fasádní obklad Novabrik domy důkladně zaizoluje a včetně použité izolace dokáže propustit vodní páry z domu ven. Žádná vlhkost není v konstrukci zadržována.

Cihla Novabrik se liší především svým tvarem, který nezadržuje dešťovou vodu. Tvar je plynulý bez jakékoli drážky. Staticky vyvážené je těžiště, které se nachází uprostřed cihly a zajišťuje to, že je cihelný obklad přikláněn k obvodové stěně, nikoli od ní.








Více informací naleznete na www.novabrik.cz


STAVOBLOCK system, s.r.o.
logo STAVOBLOCK system, s.r.o.

Stavoblock system, s.r.o. je česká rodinná firma vyrábějící již 23 let unikátní stavební systémy, jejichž tvarové řešení sama vyvíjí a navrhuje. Portfolio společnosti nabízí produktové řady v odvětví fasád, zahradních zdí a dlažeb. Systémy mají společné ...