Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak provádět dekorativní úpravy soklů a ploch?

CHCETE PORADIT VE VAŠEM REGIONU?

Najdeme řešení i pro Váš projekt, v každém regionu jsou specialisté firmy Weber, kteří Vám rádi poradí. Kontaktujte nás emailem info@weber-terranova.cz nebo telefonicky dle příslušného kraje na mapce.

 

Ideálním řešením pro nejen krásný vzhled soklů je již tradiční a léty osvědčený weber.pas marmolit. Hmota obsahuje speciálně tříděná mramorová zrna. Weber.pas marmolit je nabízen standardně ve 3 zrnitostech a v široké škále odstínů. Použít tento výrobek můžete na sokolové části, portály, pilíře a sloupy i na zateplovací systémy nebo do interiérů.

Systémové řešení WEBER

WEBER řešení!

Podklad

Podklady pod dekorativní omítku weber.pas marmolit musí být dostatečně pevné, rovné a suché, bez prachu, trhlin a volně oddělitelných částí.

Obr. 1
Provádění weber.pas marmolitu se nedoporučuje na plochy, které nejsou izolovány proti zemní vlhkosti (např. podezdívky plotů, opěrné zdi, venkovní schodiště ap.). Vhodnými podklady mohou být např. vápenocementové a cementové omítky, beton nebo stěrkové vrstvy kontaktních zateplovacích systémů (ETICS). Některé povrchy, např. cementotřískové desky, je vhodné upravit stěrkovým tmelem.
Obr. 2
Penetrace se provádí weber.pas podkladem UNI MAR vbílém nebo hnědém odstínu, před realizací weber.pas marmolitu se penetrace nechá zcela zaschnout. Dekorativní omítky weber.pas marmolit se na připravený podklad nanáší nerezovým hladítkem. Omítka weber.pas marmolit vyžaduje dokonale rovný a hladký podklad. Nanesený weber.pas marmolit se nerezovým hladítkem důkladně vyhladí. Materiál poměrně brzy po nanesení tuhne, je tedy třeba jej zpracovávat velmi rychle a důsledně napojovat na ještě nezasychající plochy tak, aby došlo k dokonalému a neznatelnému napojení.

WEBER řešení!

Napojení různých vzorů weber.pas marmolitu

Obr. 3
Penetrace podkladu se provádí penetračním nátěrem weber.pas podklad UNI MAR, dodávaný v bílém a hnědém odstínu, který se volí podle vzoru weber.pas marmolitu. Penetrace se neředí. Po úplném zaschnutí podkladního nátěru se páskou provede zalepení plochy prvního vzoru. Standardním způsobem se provede první plocha s mírným přetažením přes pásku.
Obr. 4
Vymezující páska se strhne ihned po nanesení. Pokud se provádí větší plochy, je třeba strhávat pásku postupně, dříve než dojde k zavadnutí weber.pas marmolitu. Později by již docházelo k trhání weber.pas marmolitu a vytváře ná hrana by nebyla ostrá. Po zaschnutí první plochy se hrana opět přelepí páskou, aby nedošlo při nanášení zbylé plochy k poškození nebo ušpinění již provedené plochy. Na zbylé ploše se již weber.pas marmolit nanáší pouze tzv. do hrany a nepřetahuje se přes pásku. Po jeho uhlazení se opět ihned strhává krycí páska.
názevčíslo výrobkuspotřeba na m2
weber.pas podklad UNIMARNPU700MAR0,18 kg
weber.pas marmolit jemnozrnnýMAR13,5 kg
weber.pas marmolit střednězrnnýMAR26,0 kg
weber.pas marmolit hrubozrnnýMAR39,5 kg

Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize WEBER
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize WEBER

Dodavatel a výrobce vysoce kvalitních štukových a tepelně izolačních omítek, fasádních, zateplovacích a sanačních systémů, nátěrů, pastózních omítek, suchých maltových směsí, vyrovnávacích a samonivelačních podlahových hmot, lepidel na obklady a dlažbu.