Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak renovovat plochy napadené mikroorganizmy?

CHCETE PORADIT VE VAŠEM REGIONU?

Najdeme řešení i pro Váš projekt, v každém regionu jsou specialisté firmy Weber, kteří Vám rádi poradí. Kontaktujte nás emailem info@weber-terranova.cz nebo telefonicky dle příslušného kraje na mapce.

 

Řasy, mechy a lišejníky, zejména na severních stranách fasády se bohužel občas vyskytují. Weber nabízí rychlé a účinné řešení pomocí výrobků. Aplikací výrobků odstraňnovač řas, mechů a lišejníků, weber.podklad A, weber.ton bio a weber.fasádního čistícího prostředku zamezíte další tvorbě mikroorganizmů na vaši fasádě.
Nahlédněte na doporučené řešení.

Systémové řešení WEBER

Systémové řešení WEBER

Problém?

Popis situace

plocha je napadena mikroorganizmy (zelený až šedozelený odstín)

lustrace 1
Řasy, mechy a plísně se nejdříve objevují na málo osluněných plochách (severní, zastíněná) a v blízkosti zeleně a vyšší vlhkosti. V první fázi se napadení projeví lokálním výskytem - jednotlivá ohraniče ná místa. Později se mikroorganizmy mohou rozšířit na celou plochu.

Ilustrace 2
Mikroorganizmy se ovšem vyskytují i na plastovém obkladu provětrávané fasády… ...ale také třeba na zastřešení z polykarbonátu… ...a neubrání se ani tradiční fasáda se škrábanou „břizolitovou“ omítkou.

WEBER řešení!

Systémové řešení WEBER řešení!

Systémové řešení

Ilustrace 4
V případě nutnosti se provede nejprve mechanické odstranění větších vrstev – zvláště u mechů. Odstraňovač řas, mechů a lišejníků je možno aplikovat štětkou nebo válečkem – zvláště na malé plochy a plochy s jemnější až hladkou strukturou… ...a stříkáním na všechny typy ploch, ale zvláště na hrubozrnné struktury. Používejte vhodné ochrané pracovní pomůcky!

Ilustrace 5
Plochy je doporučeno omýt tlakovou vodou, případně i s přídavkem fasádního čistícího prostředku. Penetrace se provádí penetračním nátěrem weber.podklad A ředěným čistou vodou v poměru 1 díl weber.podkladu A na 5–8 dílů vody. Nátěr weber.ton bio se provádí ve dvou vrstvách s přestávkou minimálně 12 hod. První vrstva se ředí vodou max. do 5%, druhá krycí vrstva se ředí max. do 2%.

názevčíslo výrobkuspotřeba na m2
odstraňovač řas, mechů a lišejníkůV0030,3 kg
weber.podklad ANPA1000,05 kg
weber.ton bioNFB0,4-0,6 kg

Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize WEBER
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize WEBER

Dodavatel a výrobce vysoce kvalitních štukových a tepelně izolačních omítek, fasádních, zateplovacích a sanačních systémů, nátěrů, pastózních omítek, suchých maltových směsí, vyrovnávacích a samonivelačních podlahových hmot, lepidel na obklady a dlažbu.