Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jan Kasl pokračuje ve funkci předsedy ČKA

Na XXVIX. valné hromadě se uskutečnily volby do všech samosprávných orgánů – představenstva, dozorčí rady a Stavovského soudu.

Jan Kasl pokračuje ve funkci předsedy ČKA, zdroj foto ČKA

Architekt Jan Kasl (*1951) je předsedou ČKA od dubna 2019. Současně působí jako člen pracovní skupiny ČKA pro legislativu. Autorizovaným architektem je od roku 1992, v současnosti vede ateliér JK ARCHITEKTI. V minulosti byl aktivní v politické sféře, v letech 1998 až 2002 působil jako primátor hlavního města Prahy.

Podle Jana Kasla čeká ČKA rušný rok, také v souvislosti s českým předsednictvím EU. Výzvy blízké budoucnosti vidí v energetické krizi a válce na Ukrajině.

V následujícím funkčním období se Jan Kasl chce soustředit především na péči o prostředí pro práci členů ČKA, což má úzkou návaznost na nadále probíhající proces rekodifikace stavebního práva a změny v autorizačním zákoně.

„Věřím, že se nám podaří pokračovat v trendu získávání většího respektu profese architekta i kvality vystavěného prostředí a péče o krajinu, prosazení Politiky architektury a stavební kultury v každodenní praxi. Chceme být konkurenceschopní v evropském měřítku, a to s sebou nese potřebu trvalého vzdělávání a adaptace členů na nové technické požadavky i technologie. Chci i nadále sbližovat naše obě komory a víc ČKA prosazovat v kontextu ACE – architektonické unijní rodiny.“

Ve svých funkcích pokračují také předsedové ostatních volených orgánů ČKA, Miroslav Holubec (dozorčí rada) a David Mateásko (Stavovský soud).

 
 
Reklama