Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Akademie zateplování 2017 poprvé s možností interaktivní účasti online

Letošní díl populární série přednášek expertů na zateplování startuje již 16. března a tentokrát nepůjde pouze o přednášky a diskusi s účastníky v sále. Sedmý ročník Akademie zateplování byl navržen tak, aby byl přístupný co nejširšímu publiku.

Možnost pochytit maximum z předávaných informací dostanou také všichni ti, kdo se připojí k živému online přenosu. Ten bude probíhat v profesionální režii se třemi kamerami v prostoru přednášek. K dispozici budou také další novinky využívající současné technologie zaručující autentický zážitek všem, kteří nebudou moct přijít do přednáškového sálu.

Ten, kdo se rád vzdělává v komornějším prostředí, se může těšit na nový koncept tentokrát celoroční, průběžné Akademie zateplování. Rádi vás letos uvítáme nejen v místě konání, kterým bude již tradičně sál Střední odborné školy stavební a zahradnické v Praze na Jarově, ale i prostřednictvím online interaktivních přenosů s možností zasílání dotazů přednášejícím formou chatu. Online posluchači sledující probíhající přednášky mohou také kdykoli nahlížet přímo na slidy aktuální prezentace.

Dobře víme, že osobní kontakt v přednáškovém sále úplně nahradit nelze. Nicméně současné technologie jsou již na takové úrovni, že můžeme připravit zajímavý přenos pro všechny, kteří se osobně zúčastnit nemohou. Akademie s interaktivním online vysíláním by měla být pestřejší také pro posluchače v sále a dokonce i pro samotné přednášející, kteří mohou čerpat podněty z otázek na chatu,” vysvětluje marketingová manažerka Knauf Insulation Romana Janošová.

Na seminář v průběhu roku naváží další odborné přednášky. Termíny s programem budou vždy v dostatečném předstihu zveřejněny na vzdělávacím portálu Akademie zateplování.

Další novinkou, která zjednoduší způsob šíření informací na stránkách Akademie, bude soubor kratších online cílených školení, tzv. webinářů.






Pro online uživatele Akademie bude k dispozici:

  • profesionální video, které zajišťuje tým tří kameramanů pod vedením režiséra
  • datový signál přenášející promítanou prezentaci v Powerpointu
  • interaktivní spojení se seminářem pomocí textového chatu s možností zasílat otázky a komentáře přednášejícím

Sestříhaný videozáznam s podstatnou částí semináře bude následně dán účastníkům k dispozici v rámci archivu akcí.






Co je cílem Akademie

Komunikační a vzdělávací program Akademie zateplování zprostředkovává projektantům, architektům, energetickým specialistům i realizačním firmám srozumitelnou formou informace z oblasti zateplování. Účelem odborných seminářů je seznámit s novinkami v oblasti legislativy, materiálů, postupů, poukázat na možná rizika v návrhu a v provádění staveb a to tak, aby účastníkům pomohly v práci při projektové přípravě staveb.

Projekt Akademie vznikl v roce 2010 a první ročník se uskutečnil v roce 2011. Od počátku se na přípravě a průběhu Akademie podílí odborníci z akademické obce, specialisté na zateplení a technici s bohatými zkušenostmi z praxe.

Odborným garantem a komentátorem celé akce je doc. Ing. František Kulhánek, CSc. z Katedry konstrukcí pozemních staveb Fakulty stavební, ČVUT v Praze.

Podívejte se na aktuálně vypsané termíny.


KNAUF INSULATION, spol. s r.o.
logo KNAUF INSULATION, spol. s r.o.

KNAUF INSULATION, spol. s r.o. dodává klientům izolace ze skelné a kamenné vlny. Nabízí široké spektrum produktů pro bytové a nebytové budovy a zaměřuje se na komplexní řešení ve snižování energetické náročnosti. Staví na 30 letech zkušeností a patří ...