Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Malé haly od Lindabu šetří řemeslníkům čas i peníze

Výstavba dílen z tenkostěnných ocelových skeletů

Společnost Lindab poskytuje rychlé, funkční a prostorově variabilní řešení pro drobné řemeslníky. Technologii výstavby z tenkostěnných ocelových skeletů lze za ekonomicky velmi příznivých podmínek využít pro montované dílny sloužící např. klempířům. Typickým příkladem jsou realizované klempířské dílny firmy STAV-INVEST a společnosti ProEx2000.

Obě firmy, prodávající stavební materiály a střešní systémy, se v rámci svých prodejních areálů v pražských Kbelích, v Brně-Jundrově a v Kyjově rozhodly postavit dílny se strojním zařízením pro výrobu klempířských prvků (zejména různých lemovacích prvků střech a parapetů) a pro přípravu střešních krytin se stojatou drážkou. Cílem je usnadnit práci klempířům, kteří mají nyní možnost ihned po zakoupení rovinných plechů nastříhat je na potřebnou délku a šířku střechy a vyrobit k nim také potřebné klempířské prvky. Tím je vše rovnou připraveno k převozu na stavbu a k instalaci. Dílny od Lindabu tak šetří nejen čas, ale i finanční prostředky, které klempíř dříve musel investovat do převozu materiálu k sobě do dílny, aby je mohl poté odvézt na stavbu.

Malé haly od Lindabu, využívané jako dílny, šetří řemeslníkům čas i peníze.

Pavel Růna, jednatel a ředitel divize Profil společnosti Lindab s. r. o., k výstavbě dílen s využitím systému LINDAB STAVBY uvádí: „Technologie od Lindabu mohou sloužit nejen klempířům, ale jakýmkoli drobným řemeslníkům nebo vznikající firmě – například jako malá výrobna, garáž, sklad či vzorkovna. Výhodou všech těchto malých typových montovaných hal s rámovou konstrukcí z kvalitních pozinkovaných profilů ze švédské oceli je především rychlost výstavby, nízké náklady, široká škála využití i velký rozsah zastavěné plochy, který se pohybuje od 18 m2 až do 1500 m2. Rozpon hal může být až 18 m a jejich výška až 6 m.”

Pro výstavbu dílny STAV-INVEST o půdorysu 5 × 8 m v prodejním areálu Praha-Kbely byla využita bezúdržbová technologie LindabConstruline s nosnou konstrukcí z tenkostěnných ocelových profilů. Stěnové moduly jsou z pozinkovaných profilů Lindab C/U 100, příhradové vazníky z profilů C/U 70; spoje jsou řešeny samořeznými šrouby. Na sedlovou střechu a opláštění včetně klempířských prvků byly využity trapézové plechy Lindab LTP/LVP20 s povrchovou úpravou Classic a okapovým systémem LindabRainline. Rubová strana střechy má antikondenzační úpravu. Stavba je doplněna výklopnými vraty z boční strany a dveřmi ve štítu. Samozřejmostí je design ve firemních barvách společnosti – červené a bílé.

Obě dílny společnosti ProEx2000 v prodejních areálech Brno-Jundrov a v Kyjově využívají kompletního systému typových hal LindabSBS o rozměru 8 × 8 m. Stavby mají sedlovou střechu se sklonem 18˚, ve štítu dílen jsou vložena sekční vrata o velikosti 3 × 2 m. Nosná konstrukce se skládá ze samonosných rámů z tenkostěnných profilů Lindab C250 ve tvaru haly a je doplněna kovovými latěmi střechy Lindab S7 45, na nichž je položena krytina – trapézový plech Lindab LTP20. Opláštění stěn je řešeno vodorovně kladeným trapézovým plechem Lindab LVP20 a doplněn prosvětlovacími pásy. I zde je součástí střechy okapový systém LindabRainline.

Všechny tři dílny byly realizovány podle montážní dokumentace připravené v technickém oddělení společnosti Lindab. Montáž provedly proškolené firmy pod dohledem a za technické pomocí odborníků z Lindabu.

 
 
Reklama