Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Xella CZ přebírá aktivity od H+H Česká republika v Mostě

Společnost Xella CZ podepsala s H+H International a.s. dohodu o převzetí aktivit společnosti H+H Česká republika s.r.o. Základem těchto aktivit je závod na výrobu pórobetonu v Mostě. V silné konkurenci s ostatními výrobci stavebních hmot nabídne Xella CZ zákazníkům značku HEBEL se záměrem splnit budoucí požadavky trhu ještě efektivněji.

Moderní závod v Mostě je bývalou továrnou na výrobu pórobetonu z popílku. Ta byla v posledních letech přebudována na výrobu pórobetonu z písku. Přestavbou závodu se výrazně zvýšila kapacita výrobního zařízení přibližně na 300.000 metrů kubických za rok.

Kupní cena činí, včetně převzetí závazků, 15 milionů EUR. Prodej má být dokončen ve 4. čtvrtletí 2012. Toto převzetí není důvodem k ohlašovací povinnosti o vzniku kartelu.

„Cílem převzetí závodu na výrobu pórobetonu je další zvyšování našeho podílu na trhu stavebních materiálů v České republice. V silné konkurenci s ostatními výrobci stavebních hmot, zejména s výrobci stavebních materiálů elektrárenského popílku, nabídneme zákazníkům značku HEBEL se záměrem splnit budoucí požadavky trhu ještě efektivněji," řekl Jan Buck-Emden, generální ředitel skupiny Xella.

Pal Matyas, jednatel společnosti Xella pro oblast trhů střední a východní Evropy, dodává: "V souvislosti s převzetím závodu v Mostě primárně zaměřujeme naši pozornost na zákazníky H + H v České republice. Chceme i nadále uspokojovat jejich potřeby, společně s nimi růst i vytvářet zisk a dodávat na trh výrobky té nejvyšší kvality. A značka Hebel bezesporu má tyto předpoklady.“

Společnost Xella bude i nadále beze změny pokračovat v České republice ve výrobě a prodeji pórobetonu pod prémiovou značkou YTONG. YTONG garantuje jako dříve, u svých energeticky úsporných pórobetonových výrobků, vysokou kvalitu, služby a poradenství v oblasti technických znalostí.



O společnosti Xella

Nadnárodní koncern Xella International, působící ve 32 zemích Evropy, Ameriky a Asie, je v České republice reprezentován společností Xella CZ, s.r.o.. Xella u nás zastupuje prémiovou značku pórobetonu YTONG, značku pórobetonu Hebel i sortiment akustických vápenopískových tvárnic Silka a minerálních tepelněizolačních desek Ytong Multipor. Výrobky značky YTONG jsou na našem trhu velmi dobře známé a oblíbené, představují synonymum mezinárodního stylu, který je moderní a inovativní.

Společnost Xella CZ získala prestižní ratingové ocenění ČEKIA Stability Award AAA excelentní a řadí se tak mezi nejstabilnější firmy v České republice.


Xella CZ, s.r.o.
logo Xella CZ, s.r.o.

Kompletní stavební systém Ytong nabízí ucelené řešení celé hrubé stavby i povrchových úprav. Zahrnuje tepelněizolační řadu tvárnic Lambda YQ, s níž je možné dosáhnout hodnot pasivní výstavby i jednovrstvým zděním bez zateplování.