Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Získejte dotaci na fasádu Lifebrick® a šetřete desítky let

Dotační program Ministerstva životního prostředí Nová zelená úsporám je spuštěn. Od 12. 8. 2013 mohou majitelé rodinných domů podávat žádosti o dotaci.

Hlavním účelem tohoto programu je úspora energií u rodinných domů, resp. úspora výdajů majitelů domů na jejich provoz. Proto se vyplatí investovat do kvalitního fasádního systému a dobře si rozmyslet, jaký materiál s finanční podporou státu použijeme. Jedním z vodítek pro volbu fasádního systému jsou specifické vlastnosti dané stavby. Nejběžněji používané kontaktní fasádní systémy nemusejí být vždy pro daný objekt vhodné.

Fasáda Lifebrick® Therm je dobrým řešením pro rodinné a bytové domy, u kterých je třeba snížit energetickou náročnost. Jedná se o difúzně otevřený, nekontaktní fasádní systém. Proto je vhodný na zateplení vlhkých domů nebo domů zasažených povodní. Fasáda Lifebrick® Therm přispívá ke správnému fungování teplotních a vlhkostních poměrů v interiéru. Průběžně vysušuje zdivo a dostatečně zateplí. Rozhodne-li se vlastník domu pro zateplení pomocí Lifebricku® Therm, získá pro svůj dům řadu výhod.

Po funkční stránce je to zejména výhoda v kvalitním fasádním plášti, který odolává klimatickým vlivům. Fasáda Lifebrick® Therm je vyrobena z přírodních materiálů, tímto si zachová stále stejný tvar i barvu po několik desítek let. Proto je přímo předurčena pro program Nová zelená úsporám.

Výhodou zateplení fasádou Lifebrick® Therm je pro investory také dodávka materiálu a montáže na klíč přímo od výrobce včetně vyřízení žádosti o dotaci.

 
 
Reklama