Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak zvítězit nad opravami fasády? Pořiďte si Lifebrick®

Fasáda je důležitým funkčním a architektonickým prvkem stavby, proto je důležité zaměřit se na kvalitu. Volbou fasádního systému Lifebrick® vyráběného nejmodernější technologií si ušetříte finance i vrásky na čele.

Při výstavbě nového domu či rekonstrukci stávajícího objektu je jednou z dílčích položek fasádní plášť. Je důležitým architektonickým, ale především funkčním prvkem stavby. Proto je dobré sledovat při výběru materiálů několik vlastností, které nám do budoucna ušetří finanční náklady a starosti. Důležité je u zvoleného fasádního materiálu brát ohled na jeho stárnutí, provázené pozvolným snížením parametrů mechanických, fyzikálních či tepelných. Časová odolnost a trvanlivost v důsledku působení atmosférických srážek, kolísání teplot, vzdušné vlhkosti a slunečního záření je pro správnou volbu fasády rozhodující. Investoři si stále častěji přiklánějí na stranu přírodních materiálů, jejichž funkčnost je ověřena desítky let.

Zajímavým příkladem jsou fasádní cihly Lifebrick® standard a therm pro řešení aktivně odvětraných, nebo difúzně otevřených fasád. Použité materiály jako je beton a perlitbeton zajistí vysokou životnost fasády srovnatelnou s životností samotné nemovitosti. Pro dosažení nadstandardních užitných vlastností je podstatný navržený tvar fasádní cihly Lifebrick® a výroba na nejmodernější technologii. Cihly Lifebrick® jsou do sebe vzájemně uzamčeny dostatečně silným patentovaným zámkem. Faktem se stává pro investora fasádní plášť silný 6,5 cm, který jeho dům chrání vůči klimatickým vlivům a mechnickému poškození, například ptactvem.




Použití fasády Lifebrick® je vhodné na všechny typy stavebních konstrukcí, novostavby, rekonstrukce, bytové i panelové domy. Výhodou je suchá montáž bez technologických přestávek.




 
 
Reklama