Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Fal(e)c nahoru pro LINDAB SEAMLINE

Drážková (falcovaná) krytina je léty prověřený způsob zastřešení, vhodný zejména do horských oblastí a do míst se ztíženými povětrnostními podmínkami (např. exponované fasády, návětrné střešní plochy). Její moderní bezúdržbová forma se prosazuje také na moderních stavbách a ve městě. Elegantní vzhled, velký výběr barev, dlouhá životnost a nulová údržba předurčuje falcové krytině Lindab Seamline široké využití.

Jistota do hor – elegance do města

Princip falcované krytiny spočívá v souvislých pásech kladených od okapu k hřebeni, spojených dvojitou stojatou drážkou (falcem). Takové spojení zajišťuje nepropustnost spoje, a to i v případě sněhové pokrývky. Základní surovinou pro drážkovou krytinu Lindab Seamline je předlakovaný svitkový ocelový plech o šíři 670 mm. Jde o zcela unikátní materiál vyznačující se vysokou životností, stálobarevností a vynikající zpracovatelností. Použitá jemnozrnná ocel je zvláště dobře tvárná, i přesto že tloušťka plechu je 0,6 mm. Ocelový plech je opatřen extrémně odolným a bezúdržbovým systémem povrchové úpravy Premium nebo Elite se zárukou až 30 let.V nabídce je krytina v 15 různých barevných odstínech včetně metalické nebo barvy mědi. Moderní krytina Lindab Seamline nevyžaduje natírání ani jinou údržbu po dobu nejméně 50 let ani v drsných skandinávských podmínkách nebo agresivním smogu velkoměsta. Plech je při dodávce opatřen ochrannou fólií, která chrání jeho povrch při montáži.

Kompletní nabídka švédských bezúdržbových plechových krytin na www.lindab.cz a www.lindabstrechy.cz nebo kontaktujte produktového manažera – stepan.lasek@lindab.com.


Ocelový plech, spojovaný dvojitou stojatou drážkou má nadčasový vzhled. Velice dobře se přizpůsobuje požadavkům moderní architektury, stejně tak jako stylům 18. a 19. století. Možnosti jeho použití jsou neomezené.

Po mnoho let je falcová krytina pokládána na střechy v oblastech s vysokým sněhovým zatížením, na konstrukce s malým sklonem (mansardy, vikýře, apod.), nebo jako doplněk skládané krytiny.

Z pohledu majitele domu je pak významná bezúdržbovost krytiny, široká škála barev, v níž se krytina nabízí a díky které může střechu dobře sladit s fasádou a ostatními prvky domu a především dva různé systémy povrchové úpravy: Premium se zárukou 20 let a Elite se zárukou 30 let.

Cena Lindab Seamline v povrchové úpravě Premium 375 Kč/m2; 450 Kč/m2 vč. DPH se zárukou 20 let., Lindab Seamline v povrchové úpravě Elite 495 Kč/m2; 594 Kč/m2 vč. DPH se zárukou 30 let.


Lindab střešní krytiny
logo Lindab střešní krytiny

Lindab je mezinárodní skupina se sídlem ve Švédsku, která vyvíjí, vyrábí a prodává výrobky pro stavebnictví z ocelového plechu: lehké střešní krytiny, okapové systémy, bezpečnostní prvky střech, trapézové plechy, systémy pro opláštění budov a konstrukční ...