Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Moderní krytina Lindab Click vyniká snadnou instalací

Stavební materiály dnes procházejí revolucí v oblasti kvality, montáže i dostupnosti. Stále žádanější jsou jednoduché, ale funkční výrobky, které se vyznačují kromě moderního vzhledu především snadnou instalací. A přesně takovým výrobkem je střešní krytina Lindab Click, která byla v loňském roce uvedena na trh. Svým vzhledem připomíná klasickou krytinu se stojatou drážkou.

Stavební materiály dnes procházejí revolucí v oblasti kvality, montáže i dostupnosti. Čím dál žádanější jsou jednoduché, ale funkční výrobky, které se vyznačují kromě moderního vzhledu především snadnou instalací. A přesně takovým výrobkem je střešní krytina LindabClick, která byla v loňském roce uvedena na trh. Svým vzhledem připomíná klasickou krytinu se stojatou drážkou. Drážková krytina je tradiční, dokonalá a léty prověřená, ovšem po montážní stránce patří k nejnáročnějším. LindabClick je naopak krytina velice intuitivní a snadno zvládnutelná. S minimem odborných znalostí a speciálního nářadí lze dosáhnout dokonalého výsledku.

 
 

Ideál pro střechy rodinných domů


Novinka 2011 v sortimentu Lindab – krytina se zaklapávacím spojem LindabClick. Průběh jedné z prvních montáží, apartmánový dům Pec pod Sněžkou

Bezúdržbová krytina LindabClick je vhodná zejména pro rodinné domy, ať už moderní novostavby, nebo rekonstruované starší objekty. Svým vzhledem se přizpůsobí oběma typům domů a svou nízkou váhou ulehčí krovům při rekonstrukcích. Šířkou ani délkou není krytina limitována rozměrem střešní plochy. Krytina je vyráběna v pásech o pevné šířce 500 mm a délce, podle aktuální střechy až do 8000 mm. Na delších střechách se lamely krytiny bezpečně napojují. Jak název krytiny napovídá, hlavní výhoda spočívá v podélné zaklapávací drážce, kterou se lamely vzájemně spojují – zaklikávají. Jednotlivé lamely jsou k sobě pevně zaklapnuty díky chytře tvarovanému zámku. Otvory pro vruty, které připevňují krytinu k podkladu, jsou ukryty v drážce a jsou tím pádem chráněny před povětrnostními vlivy a skryty před zrakem, takže neruší hladký vzhled krytiny. Díky použité technologii duté drážky nehrozí vzlínání vlhkosti pod krytinu a můžeme si dovolit krytinu položit na sklon střechy 14° a více. U jednoduchých pultových, nebo sedlových střech je možné minimální sklon rozšířit až na 7°. Již v základu má krytina vysokou těsnost proti vnější vodě a ani u nízkých sklonů není třeba instalovat dodatečné pojistné vrstvy střešního pláště.

Tradice a moderna v jednom

Výhody LindabClick
 
Štěpán Lášek, produktový manažer LindabSeamline, Protect, Safety, Click
Štěpán Lášek, produktový manažer LindabSeamline, Protect, Safety, Click

Lamely Click jsou vyrobeny z tradičního materiálu Lindab, tedy předlakovaného ocelového plechu s různým typem systému povrchové úpravya barvou. Ocel jako základní materiál je, kromě jiného, výhodná svou pružností, která hraje při zaklapnutí drážky hlavní roli. Po zaklapnutí drážky a přikotvení lamely na opačné straně není prakticky možné spoj znovu rozdělit. Krytina se může klást jak na latě, tak na plnoplošné bednění. Z pohledu montáže je nespornou výhodou stavebnicové pojetí, které prakticky vylučuje poškození povrchové úpravy při montáži krytiny i doplňků. Velký důraz je kladen na dilataci krytiny i příslušenství. Veškeré spoje jsou plně dilatační a přitom těsné proti zavlínání vody. Z pohledu majitele domu je pak významná bezúdržbovst krytiny aširoká škála barev, v níž se krytina nabízí. Díky škále barev můžeme střechu dobře sladit s fasádou a ostatními prvky domu a především dva různé systémy povrchové úpravy: Classic se zárukou 15 let a Elite se zárukou 30 let.

Podrobné informace o krytině LindabClick najdete na www.lindab.cz, nebo kontaktujte produktového manažera na adrese stepan.lasek@lindab.com.


Lindab střešní krytiny
logo Lindab střešní krytiny

Lindab je mezinárodní skupina se sídlem ve Švédsku, která vyvíjí, vyrábí a prodává výrobky pro stavebnictví z ocelového plechu: lehké střešní krytiny, okapové systémy, bezpečnostní prvky střech, trapézové plechy, systémy pro opláštění budov a konstrukční ...