Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Odlehčený podhled KNAUF D114L EASE usnadní práci při montáži

Ideální pro jednoduché konstrukce interiérů bez výškových změn

Firma Knauf uvádí na trh zcela nový typ podhledu, který je označován jako D114L EASE. Cílem nově navržené konstrukce podhledu D114 L bylo dosáhnout maximální efektivity a usnadnění práce při montáži s minimálním počtem použitých prvků všude tam, kde je požadováno pouhé dekorativní zakrytí stropů.

Osová vzdálenost nosných a montážních profilů u systému KNAUF D114L EASE
Osová vzdálenost nosných a montážních profilů u systému KNAUF D114L EASE

Podhled D114L EASE, který se řadí vedle osvědčených podhledů typu D112, využívá nové konstrukce hlavních profilů (TRAG PROFIL) s integrovanými křížovými závěsy a velmi jednoduchým systémem zavěšení pomocí nově zavedených závěsů. Hlavní profily jsou doplněny okrajovými L profily zcela nové a patentované konstrukce s podobnou fixační funkcí jako mají UD profily u běžného podhledu D112. Sestavu doplňují prostorově úsporné CD profily se samonaklapávací funkcí na hlavní profily. Systém je kompletován sádrokartonovu deskou, která byla optimalizována pro snadnou manipulaci i dopravu.

Nový podhled nabízí díky své unikátní konstrukci zvětšení osových vzdáleností závěsných bodů na 1200 mm a osovou vzdálenost hlavních profilů až 1100 mm. V důsledku toho došlo ke snížení počtu závěsů a profilů na metr čtvereční plochy. To samo o sobě velmi zjednodušuje práci montážní firmy a šetří finance investora.

Podhled KNAUF D114L EASE najde uplatnění zejména v jednoduchých konstrukcích interiérů novostaveb, obchodních i kancelářských ploch, ve kterých nejsou na podhledy kladeny jiné než estetické požadavky. D114L EASE je ideální pro hladké podhledy bez výškových změn a množství okrasných prvků.




Technický list D114L (PDF)

EASE logo

Knauf Praha s.r.o.
logo Knauf Praha s.r.o.

Společnost KNAUF Praha s.r.o. působí na českém stavebním trhu od roku 1991. Je jedním z nejvýznamnějších výrobců stavebních materiálů v oblasti sádrokartonových produktů a systémů. Značka Knauf je vždy spojována s vysokou kvalitou a nadstandardním ...