Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Deska Fasrock LG1 pro snadné zateplení stropů pod obytnými prostory

Zateplení obvodového zdiva jako řešení, které významně sníží tepelné ztráty, je už standardem. Na zateplení stropů garáží, sklepů či technických prostor, které jsou umístěny pod obytnými prostory, však zatím myslí málokdo. Právě tudy však uniká teplo z horních vytápěných prostor a navíc jsou příčinou nepříjemného ochlazování podlah.



Při jejich zateplování je třeba hledět nejen na tepelněizolační vlastnosti materiálu, ale také na požární bezpečnost. Výborné řešení nabízejí lamelové desky Fasrock LG1, jež jsou vyrobené z kamenné vlny ROCKWOOL. Protože desky mají zkosené vnější hrany a jsou již povrchově upraveny bílým nástřikem, stačí je pouze nalepit bez nutnosti provedení další povrchové úpravy. Vlastní montáž je rychlá a velmi jednoduchá, takže ji snadno zvládnou i svépomocní stavebníci.

Lamelové desky Fasrock LG1 jsou nehořlavé, náleží do kategorie s třídou reakce na oheň A1. Zvyšují požární bezpečnost konstrukce stropu a nepřispívají k šíření ohně. Výrazně tím zvyšují bezpečnost celého objektu i osob v něm. Desky lze využít do prostor sklepů, podzemních i povrchových garáží a také do podchodů.

Lamela s vlákny kolmo k povrchu


Vlákna desky Fasrock LG1 jsou převážně orientována kolmo k povrchu desky a navzájem spojena organickou pryskyřicí. Deska je zároveň v celém svém objemu hydofobizována, je paropropustná a rozměrově stálá. Fasrock LG1 zaujme lícovou stranou, na níž jsou hrany dokola zkosené o 16 mm pod úhlem 45°. Povrch desky je jednostranně ošetřen cementovým nástřikem, který překrývá i zkosení. Jeho bílá barva přitom neuzavírá celou strukturu povrchu, ale nabízí kombinovat přirozený barevný tón vláken se světlou texturou. Povrch desky může zůstat bez další povrchové úpravy. V případě požadavků je možné aplikovat na její povrch prodyšnou vnitřní malbu nebo fasádní barvu nástřikem nebo válečkováním.

Stačí nalepit


Desky lze aplikovat na dostatečně soudržný a čistý podhled stropu, který je bez omítek a nátěrů. Stačí jej celoplošně nalepit kontaktním lepidlem na bázi cementu, jež je určeno pro systémy ETICS s minerálně vláknitými deskami. Aby se zvýšila přilnavost k podkladu, je možné využít kontaktní penetraci. Samotné lamely se při lepení pokládají na vazbu přesazené o polovinu, případně o čtvrtinu. Tím se vytvoří vizuálně efektní jemně členitý povrch. Desky Fasrock LG1 přitom není nutné kotvit, aplikovat na ně síťku ani stěrku. Před vlastním zprovozněním prostor se pouze doporučuje odstranit prach průmyslovým vysavačem. Přestože se s deskami manipuluje s rukama nad hlavou, práce je celkově snadná. Tyto lamely z kamenné vlny umožňují opticky snadno vyrovnat povrch, výrazně tlumí hluk a v závislosti na typu objektu mohou snížit energetickou náročnost budova až o 10 %.

Desky Fasrock LG1 jsou vyrobeny z kamenné vlny ROCKWOOL a lze je pořídit v délce 1200 mm, šířce 200 mm a v tloušťkách od 50 mm až do 200 mm. Fasrock LG1 je možné zakoupit od 165 Kč (bez DPH).

Více informací naleznete na www.rockwool.cz.

Technický list ke stažení: http://ke-stazeni.rockwool.cz/media/429862/fasrock-lg1.pdf

 
 
Reklama