Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Bydlení pod šikmou střechou. Izolace kamennou vlnou omezí přehřívání v létě a úniky tepla v zimě

Obytné podkroví je stále oblíbenější. V případě novostaveb vyjdou metry celkově získané obytné plochy levněji než u bungalovu. Díky podkroví můžeme mít poměrně velké bydlení i na malém pozemku. U rekonstrukcí pak představuje možnost rozšíření původního obytného prostoru. Často se využívá varianta s přiznaným trámovím, kdy se střecha zatepluje až nad krokvemi, tedy nad střešním trámovím.

Výborné řešení pro tuto podobu představuje systém TOPROCK. Toto spojení důmyslně konstruovaných držáků a izolačních desek z kamenné vlny, například SUPERROCK, umožňuje zateplit střechu jednoduše a kvalitně. Podle typu střešní konstrukce se také nabízí izolace v kombinaci mezi a pod krokvemi. Využití kamenné vlny při rekonstrukci střechy také přispěje ke zvýšení hodnoty domu.

Izolace z kamenné vlny je tvarově stálá a pružná. Dobře přilne ke konstrukci, vyplní požadovaný prostor a zamezí vzniku spár a tím minimalizuje vznik tepelných mostů. Desky nesesedají a dlouhodobě zachovávají svoji tloušťku. Účinné zamezují přehřívání v létě a únikům tepla v zimě.

SUPERROCK pro izolace v celém domě

Kamenná vlna SUPERROCK je díky svým vlastnostem vhodná pro tepelné, protipožární i akustické izolace. Nabízí přitom velmi široké možnosti využití – jako nehořlavá a současně prodyšná izolace s vynikajícími tepelněizolačními vlastnostmi je vhodná pro zateplení střech (nadkrokevní i mezi a podkrokevní izolace), výplň trámových stropů a podlah, nepochozí podlahy na půdě, zavěšené podhledy a také pro zateplení stropů garáží a sklepů. Deklarovaný součinitel tepelné vodivosti činí 0,035 W.m−1.K−1, desky SUPERROCK jsou proto vhodné i pro realizaci dřevostaveb, nízkoenergetických a pasivních domů.

VIDEO: Jak postupovat při zateplování se systémem TOPROCK

Ochrání teplo a brání pronikání hluku

V podobě zateplení nad krokvemi poskytnou desky SUPERROCK výbornou tepelnou izolaci, potěší i z pohledu akustických schopností. V závislosti na volbě střešní krytiny a ve spojení se systémem TOPROCK lze snížit množství hluku pronikajícího z venku do podkroví (vzduchová neprůzvučnost konstrukce je až 55 decibelů). Desky SUPERROCK jsou k dispozici v standardní délce. Na výběr je mezi deseti tloušťkami, od 5 centimetrů až po 20 centimetrů. Desky patří do třídy A1, jsou deklarovány jako nehořlavý materiál, účinně tak brání šíření ohně.

realizace zateplení střechy nadkrokevní izolace systém TOPROCK a SUPERROCK Rockwool
realizace zateplení střechy nadkrokevní izolace systém TOPROCK a SUPERROCK Rockwool

Realizace nadkrokevního zateplení pomocí speciálních držáků TOPROCK a desek z kamenné vlny ROCKWOOL umožňuje rychlé, jednoduché a kvalitní řešení střechy. Podrobnosti, jak při zateplování s tímto systémem postupovat, lze zjistit například v animaci na webu.
 
 
Reklama