Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Hledáte elegantní plot, který vydrží věky? Zkuste betonový!

Ohromit na první pohled. A nejen návštěvy, ale i všechny kolemjdoucí. Ano, i to dokáže tak obyčejná věc, jakou je plot. Stačí jen sáhnout po správném materiálu. Možností je spousta. Pokud ale chcete opravdu zapůsobit, zvolte beton!

Ploty z betonových tvárnic mají oproti ostatním materiálům několik výhod. Tou nejvýraznější je elegantní a majestátní vzhled, který vynikne jak při porovnání se dřevem, tak v kontrastu s pletivovým oplocením.

Beton navíc na rozdíl od dřeva perfektně odolává povětrnostním podmínkám. Zatímco dřevěné plaňky musíte (stejně jako pletivo) po několika letech vyměnit, betonový plot je i po letech jako nový.

Nepotřebuje přitom žádnou velkou údržbu. Kvalitní betonové ploty jsou speciálně ošetřené, a proto se dovedou skvěle bránit znečištění.

Zkuste spojení betonu s dalšími materiály

Betonové plotovky nabízí také řadu barev a vzorů. Díky tomu je snadno přizpůsobíte svému domu. A můžete je kombinovat i s dřevěnými plotovkami nebo kovovými výplněmi.

Spojení betonu a kovu dodá vašemu plotu styl a majestátnost.
Spojení betonu a kovu dodá vašemu plotu styl a majestátnost.

I když vás betonové tvárnice vyjdou o něco dráž než pletivo nebo dřevěné plaňky, díky dlouhé životnosti se vám investice 100% vrátí.

Zatímco dřevěné nebo kovové ploty musíte jednou za čas vyměnit a pravidelně je natírat, betonový plot vydrží celý život. A nemusíte do něj přitom stále investovat.

Plot, který se vám přizpůsobí

Proč se betonový plot vyplatí, je tedy jasné. Zbývá jen otázka, jak vybrat ten pravý.

Důležitý je přitom zejména jeho vzhled. Musí totiž ladit k vašemu domu i zahradě.

Výhodou je, že se vám betonový plot snadno přizpůsobí. Je jen na vás, jestli vyberte plotové tvarovky s moderním designem postaveným na čistých liniích nebo dáte přednost věrné imitaci kamene, která okouzlí přírodním vzhledem.

Poté už stačí jen doladit barvu. Opět máte na výběr z řady možností.

Moderní betonové ploty snadno sladíte například s dlažbou. Jako BEST – BOHEMA.
Moderní betonové ploty snadno sladíte například s dlažbou. Jako BEST – BOHEMA.

Nezapomeňte na zákrytové desky

Některé plotové systémy navíc dokáží maximálně zdůraznit spojení plotu a zahrady. Můžete je totiž využít i pro stavbu vyvýšených záhonů nebo opěrných zdí v zahradě. Anebo s jejich pomocí zakomponovat do plotu i květiny.

K betonovému plotu přidejte také zákrytové desky. Svým vzhledem i barvou se vybranému oplocení snadno přizpůsobí. Ochrání ho tak před vodou i mrazem, a ještě podtrhnou jeho vzhled.

Spojení betonu a květin dodá vašemu plotu originalitu.
Spojení betonu a květin dodá vašemu plotu originalitu.

Výhodný plot? Využijte akce!

Jedinou nevýhodou betonových plotů tak může být jejich větší cena. Jak už jsme ale zmínili, díky dlouhé životnosti se vám mnohonásobně vrátí.

Navíc můžete využít různé akce, ve kterých získáte plotové tvarovky levněji. Jednu takovou právě připravila společnost BEST – největší český výrobce betonové dlažby a zahradních prvků.

Při nákupu betonových plotovek BEST – MAESTRA získáte každou desátou zdarma. A to až do 30. 4. 2021.


BEST, a.s.
logo BEST, a.s.

BEST, a.s. je jednou z největších firem na výrobu betonových stavebních prvků ve střední Evropě. Dnes BEST, a.s. vlastní 8 výrobních a prodejních areálů s 35 továrnami ve všech regionech Čech i Moravy.