Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Města bez smogu 2013: zahájeno hlasování veřejnosti

Architektonická soutěž Města bez smogu se otevřela široké veřejnosti. Soutěžící odevzdali přes devadesát soutěžních návrhů, které jsou nyní vystaveny na soutěžní stránce www.bezsmogu.cz. Veřejnost zde může zvolit návrh, který získá Cenu veřejnosti a zúčastnit se tak losování o jednu z hodnotných věcných cen.

Soutěž Města bez smogu vyhlásila v březnu letošního roku společnost Českomoravský cement, a.s. Předmětem již druhého ročníku soutěže bylo navrhnout betonový objekt umístitelný ve veřejném prostranství, který bude díky použití speciálního cementu s technologií TX Active čistit vzduch ve svém okolí. Studenti a začínající odborníci v oborech architektury, stavebnictví, designu a výtvarných umění měli dva měsíce na to, aby odevzdali své návrhy. Na konci měsíce dubna zasedla odborná porota, která vyhodnotila tři hlavní ceny v soutěži, cenu generálního ředitele a ceny partnerů soutěže. Nyní jsou soutěžní návrhy vystaveny veřejnosti, která tak může v hlasování vybrat vítěze Ceny veřejnosti.

On-line hlasování probíhá od 2. do 29. května na soutěžní stránce www.bezsmogu.cz. Pro tři vylosované hlasující jsou připraveny věcné ceny: tablet iPad 4 a dva tablety Google Nexus 7. Vyhlášení výsledků soutěže stejně jako výherců veřejného hlasování se uskuteční 29. května v brněnském Domě umění.

Prohlédněte si soutěžní návrhy a hlasujte na www.bezsmogu.cz.


Heidelberg Materials CZ, a.s.
logo Heidelberg Materials CZ, a.s.

Heidelberg Materials je největším výrobcem cementu v ČR. Výroba cementu probíhá ve dvou závodech: v Praze–Radotíně a v Mokré nedaleko Brna. V prodejním terminálu Králův Dvůr společnost dále provozuje moderní balicí linku a expedici volně loženého ...