Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Baumit betony pro každou stavbu

Přinášíme tipy, jak si pomocí Baumit materiálů můžete vylepšit nejenom své domovy, ale také zahrady. Mezi nabídkou betonových směsí Baumit najdete jak běžné, tak speciální betony, které jsou šité na míru všem specifickým požadavkům a vhodné pro každou konstrukci.

Baumit FixBeton
Rychletuhnoucí kotevní beton

Baumit FixBeton – Rychletuhnoucí kotevní beton

V případě, že spěcháte a potřebujete provést rychlou betonáž drobné architektury bez zvláštních statických nároků (např. montáž sloupků plotů, značek atd.), je ideální použít Baumit FixBeton (třídy C 16/20).

Velkou výhodou produktu je kromě rychlosti také možnost dvou variant zpracování – beton lze zpracovávat buď klasickým způsobem zamíchání, nebo stačí suchou směs nasypat do nachystaného otvoru a zalít vodou. U tohoto způsobu zpracování nepotřebujete ani elektrickou energii, pouze tu svoji.

Baumit FlexBeton Speed
Rychleschnoucí spádový potěr

Baumit FlexBeton Speed – Rychleschnoucí spádový potěr

Při realizaci či rekonstrukci podlahy oceníte Baumit FlexBeton Speed, jenž je vhodný pro provádění potěrové vrstvy, která bude již po 3 hodinách pochozí. Pokládka dalších podlahových vrstev je možná již po 2 dnech. Díky obsahu výztužných vláken je výrobek vhodný také na provádění spádových vrstev, např. na balkonech a lodžiích. Inspirujte se naším videem.

Baumit PorBeton
Rekonstrukce s lehkostí

Baumit PorBeton – Rekonstrukce s lehkostí

Lehká betonová směs Baumit PorBeton (třídy LC 12/13) je díky své nízké objemové hmotnosti ideálním řešením pro provádění vodorovných konstrukcí, u kterých není žádoucí příliš velké statické zatížení skladby. Tato přednost nabízí široké možnosti využití při rekonstrukcích podlah, kleneb a při zhotovení lehkých vyrovnávacích vrstev. Jako plnivo je ve směsi použito keramické kamenivo, které skrývá další výhodu tohoto produktu — výborné tepelněizolační vlastnosti! Inspirujte se naším videem.

Baumit FillBeton
Zálivková betonová směs s expanzivní schopností

Baumit FillBeton – Zálivková betonová směs s expanzivní schopností

Pro zálivky železobetonových konstrukcí, zmonolitňování velkorozměrových skeletů a výplňové injektáže dutin a pracovních otvorů se hodí expanzivní cementová směs Baumit FillBeton s min. pevností v tlaku 25 MPa.

Charakteristickou vlastností tohoto materiálu je kromě expanze objemu také vysoká přídržnost k betonu i oceli. Umožňuje tedy například přesné kotvení šroubů a ocelových konstrukcí. Inspirujte se naším videem.

Baumit DrainBeton
Pevný jako skála, propustný jako štěrk

Baumit DrainBeton – Pevný jako skála, propustný jako štěrk

V místech, kde je kde je potřeba vytvořit vodopropustnou skladbu, např. zpevněné plochy před položením dlažebních kostek, je vhodné použití silně vodopropustné betonové směsi Baumit DrainBeton (třídy C 12/16).

Díky vodopropustnosti je také minimalizováno riziko poškození betonu vlivem mrazu. Tato směs je ideální rovněž pro vyplnění stavebních jam, výkopů a pro další zahradní úpravy. Inspirujte se naším videem.

Baumit ProofBeton
Neprosákne ani kapka

Baumit ProofBeton – Neprosákne ani kapka

Pro konstrukce, kde je vyžadována vyšší pevnost betonu, Vám doporučujeme použít Baumit ProofBeton (třídy C 30/37 XC4, XF4). Díky vlastnostem výrobku bude stavěná konstrukce navíc vodonepropustná, vysoce odolná vůči mrazu a posypovým solím. Vzhledem k tomu, že je výrobek certifikován pro styk s pitnou vodou, je vhodný také pro vodohospodářské stavby.



Baumit, spol. s r.o.
logo Baumit, spol. s r.o.

Zateplení fasád, zateplovací systémy / omítkové systémy - strojní omítky, sádrové omítky a stěrky, sanační omítky, omítkový systém pro zdravé bydlení / probarvené fasádní omítky a barvy, kreativní omítky / lité podlahy a samonivelační stěrky / program pro ...