Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Potěr bez prasklin díky ADFORS Vertex® Grid

Podlahový potěr je při vysychání náchylný ke vzniku smršťovacích prasklin, které snižují jeho kvalitu a životnost. Nezávislé testy prokázaly, že díky použití ADFORS Vertex® Grid je podlaha po 28 dnech, což je standardní čas zrání betonu, až o 60 % méně popraskaná než s kovovou výztuží.

Mechanické vlastnosti sklovláknité výztuže totiž umožní, aby potěr absorboval více deformační energie, než dojde k jeho kompletnímu prasknutí. Je tak skvělou alternativou kari sítě nebo polypropylenových vláken.

Kromě vynikajících funkčních vlastností řemeslníci ocení také snadnou a rychlou manipulaci s výrobkem. Sítě ADFORS Vertex® Grid jsou distribuovány v podobě rolí o výměře 50 m2, které váží pouze 7 kg, tedy téměř desetkrát méně než železná mříž. Na stavbu běžného rodinného domku postačí tři až čtyři role, které zvládne přenést i jeden člověk a může je složit do kufru osobního auta. Kompaktnost a nízkou hmotnost pak uvítají i při manipulaci uvnitř budovy, kde již mohou být hotové omítky, které se mohou při neopatrné manipulaci s neskladným materiálem snadno poškodit.

Výhody ADFORS Vertex® Grid

  • Až o 60 % méně prasklin v potěru
  • Snadná manipulace a doprava
  • Hmotnost role 1x50 m pouze 7 kg
  • Jednoduchá a rychlá pokládka
  • Samoustalovací schopnost

Jednoduchá a rychlá je i pokládka materiálu. Pouhým odmotáním role lze pokrýt 1 m široký a až 50 m dlouhý pás podlahy. Síť lze jednoduše zkrátit nožem či nůžkami, což usnadňuje i jeho přizpůsobení komplikovanějším půdorysům nebo vytvoření otvorů pro potrubí. Velkou výhodou sítě ADFORS Vertex® Grid je i její samoustalovací schopnost v samonivelačních cementových potěrech. Po vylití mřížky potěrem se sama ustálí přibližně 15 mm od pokladní vrstvy a díky tomu poskytuje optimální výztužné vlastnosti. Síť ADFORS Vertex® Grid je vhodná i pro specifické druhy aplikací. Díky svým výztužným vlastnostem je ideálním materiálem pro potěrové vrstvy umístěné na měkkém podkladu, např. při instalaci podlahového topení. Na rozdíl od železných sítí je možné ji použít i v objektech se silným elektromagnetickým polem, jako jsou například trafostanice nebo oddělení CT v nemocnicích.

Mříž ADFORS Vertex® Grid lze zakoupit u všech hlavních distributorů stavebnin. Jejich seznam a další informace o produktu naleznete na www.vertexgrid.cz.


SAINT-GOBAIN ADFORS CZ s.r.o.
logo SAINT-GOBAIN ADFORS CZ s.r.o.

Společnost ADFORS je předním výrobcem a zpracovatelem sklovláknitých pramenů v Evropě. Zaměřuje se na stavebnictví a průmyslové obory, kde nabízí řešení založená na kompletním portfoliu textilních technologií a technologií tužení s využitím sklovláknité ...