Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

G 120 má jedinečné vlastnosti: lze ji použít i pro vyztužení jezírka

Chtěli byste na stavbě podkladový materiál, který má dobré vlastnosti a navíc vám usnadní práci? Zkuste zavedený výrobek ADFORS Vertex® Grid – typ G120. Standardní použití této sklovláknité tkaniny je výztuž pro suché a samoregulační směsi. Vzhledem k povaze tkaniny ji lze bez problémů použít také k jiným účelům. Kvůli dobré tvarovatelnosti dovede materiál dobře kopírovat tvar povrchu.

G 120 se teší značné oblibě u stavbařů, protože je lehká, snadno se s ní manipuluje, a dobře se řeže. Tkaninu lze použít jako výztuž pro podklad i nanášení dalších vrstev, jako jsou například prostory kolem jezírek a podlahy kolem bazénů.

Výrobní závod SAINT-GOBAIN ADFORS CZ dodává G120 standardně v 50 metrovém návinu s rozměry oka 4x4 cm v šířce 100 cm. Tkanina má řadu výhod: je alkali rezistentní, lehká, dobře se s ní manipuluje a její řezání není obtížné.

Tkaninu lze použít jako výztuž cementových vrstev do podlah, a k nanášení dalších úrovní na její povrch. Jedná se zejména o základ při nanášení betonu. Tady G120 střídá a postupně nahrazuje dříve používané železné mřížky. Ty jsou však neforemné, těžké a hůře se s nimi manipuluje. Naši mřížku lze stříhat nůžkami, zatímco železnou výztuž musí člověk řezat kotoučem. Náš výrobek je spolehlivý pomocník na stavbě a významně redukuje čas strávený při pokládání. S jeho užíváním se snižuje riziko poranění,“ prozradil produktový manažer ADFORS Miloš Břicháček.

Podívejte se na naše video, kde najdete srovnání kovové mřížky a naší G120.


SAINT-GOBAIN ADFORS CZ s.r.o.
logo SAINT-GOBAIN ADFORS CZ s.r.o.

Společnost ADFORS je předním výrobcem a zpracovatelem sklovláknitých pramenů v Evropě. Zaměřuje se na stavebnictví a průmyslové obory, kde nabízí řešení založená na kompletním portfoliu textilních technologií a technologií tužení s využitím sklovláknité ...