Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinka: Rychlé systémy pro výstavbu a rekonstrukci koupelen, balkónů a teras od PCI

Značka PCI letos uvádí na trh dva nové produktové systémy. První je určen pro rychlou výstavbu a rekonstrukci koupelen, druhý pro rychlou výstavbu a rekonstrukci balkónů a teras. Systémy jsou ideální pro stavební práce menšího rozsahu nebo tam, kde se ocitneme v časové tísni.

S rychlými materiály od PCI mohou být v co nejkratším čase provedeny všechny pracovní kroky s důrazem na kvalitu provedení, zpracovatelský komfort, dlouhodobou životnost a minimální ekologické zatížení.

Na výstavbu nebo rekonstrukci mnohdy postačí pouze 1 den. Zkrácením doby vyzrávání produktů na minimum je ušetřeno až 60 % času potřebného pro stavební práce. Odpadá tedy část nákladů za dopravu, ubytování a prostoje při vyzrávání stavebních materiálů. Investice do produktů vyšší kvality se tedy neprojeví ve výsledné ceně stavebního díla.

Velkým kladem je též výrazná redukce vlhkosti, která se při použití rychlých systémů od PCI do konstrukcí vnáší, a kterou není třeba dlouhodobě odvětrávat.

Systém pro rychlou výstavbu a rekonstrukci koupelen

Ucelená řada produktů v systému umožňuje bleskovou výstavbu nebo rekonstrukci sociálních zařízení v domácnostech, domovech důchodců, ve školách, nemocnicích a úřadech.

Do systému patří pětiminutová penetrace PCI Gisogrund® Rapid. Dvouhodinová opravná a vyrovnávací hmota PCI Pericret® ideální pro tvorbu spádových ploch. Jemná samonivelační stěrka PCI Pericem® 515 s vysokou užitnou hodnotou. Hodinová stěrková hydroizolace PCI Lastogum® oceněná titulem Produkt roku 2015 odborným časopisem Obklady, Dlažba & Sanita s vynikající cenou za m2. Hydroizolační komponenty řady PCI Pecitape® pro izolaci obtížných míst a prostupů. Rychlá lepidla pro obklady a dlažbu PCI Pericol® Flex Rapid a PCI FT® Rapid s klasifikací C2FT a C2FT S1. Dvouhodinová universální spárovací hmota PCI Nanofug® Premium vhodná i pro nenasákavé materiály a skleněné mozaiky a trvale pružný tmel PCI Silcofug® E pro dokonalé spárování rohových spojů a dilatací.




Systém pro rychlou výstavbu a rekonstrukci balkónů a teras

Ucelená řada produktů vhodná pro venkovní použití, odolávající povětrnostnímu zatížení, zejména mrazem, minimalizující časovou náročnost stavebních prací. Ideální pro použití při výstavbě a rekonstrukci balkónů a teras. Do systému patří jednodenní cementový potěr pro rychlou dobetonávku PCI Novoment® M1 Plus. PCI Pericret® určený pro vyrovnání případně vyspádování podkladu. Opravná malta pro dokonalou opravu otvorů, výtluků a nerovností PCI Polycret® K 40 vyztužená vláknem. Na hydroizolaci lze použít okamžitě izolující samolepicí pás PCI Pecilastic® WS, na který lze ihned lepit dlažbu nebo šestihodinovou hydroizolační stěrku PCI Seccoral® 2K Rapid certifikovanou dle ETAG 022. Komponenty řady PCI Pecitape pro izolace napojení podlaha-stěna. Lepidla speciálně vyvinutá pro pokládku dlažeb v těch nejnáročnějších podmínkách PCI Pericol® Fluid, PCI Nanoflott® Light a PCI Flexmörtel® S2 umožňující pokládku dlažby do tekutého lože, které eliminuje tvorbu dutin pod dlažbou a odmrzání od podkladu. V případě použití lepidla PCI Flexmörtel® S2 lze lepit formáty až do 75×150 cm (pro formáty větší než 60×60 cm kontaktujte naše odborné poradce). Universální spárovací hmota PCI Nanofug® Premium odolná proti plísním a řasám a trvale pružné tmely s vysokou odolností proti stárnutí PCI Silcofug® E a PCI Elritan® 140.




Ing. Tomáš Doležel Ph.D.
Produktový manažer PCI

 
 
Reklama