Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Bezbariérové zastávkové obrubníky PRESBETON

(Kasseler Sonderbord Plus)


Společnost PRESBETON rozšířila svoji nabídku silničních obrubníků o speciální systém „Bezbariérové zastávkové obrubníky“. Jedná se o vylepšenou variantu mezinárodně známého kasselského obrubníku, která díky upravenému profilovému řešení umožňuje plynulý bezbariérový přechod mezi zastávkovým nástupištěm a nízkopodlažním dopravním prostředkem při zachování všech dosavadních výhod kasselského obrubníku klasického typu. Vylepšený profil obrubníku tak zajišťuje bezpečnější, rychlejší a pohodlnější nástup a výstup všem cestujícím včetně vozíčkářů a cestujícím s kočárky.

Kasselský obrubník je určený k použití na autobusových, trolejbusových a tramvajových zastávkách. Je speciálně profilován tak, že navádí pneumatiky dopravního prostředku co nejblíže k hraně nástupiště bez rizika jejich poškození.

Řešení na míru

Díky úzké spolupráci s původním výrobcem Kasselského obrubníku, který tento systém vyvíjí přes dvě desetiletí, dokážeme v případě požadavku atypického řešení zastávky (autobusy, trolejbusy, tramvaje) dodat více než 200 druhů speciálních typů obrubníků jako jsou oblouky, nájezdy či přechody mezi různými výškami.

Certifikace

Výrobek plně odpovídá požadavkům normy ČSN EN 1340. Pro výrobu je použit vysokopevnostní beton, který zajišťuje vysoké fyzikálně-mechanické parametry (pevnosti v tlaku i tahu za ohybu) včetně odolnosti proti obrusu a působení vody a chemických rozmrazovacích látek (stupeň vlivu prostředí XF4 dle ČSN EN 206-1). Všechny systémy těchto obrubníků vyhovují požadavkům na bezbariérový nástup v souladu s vyhláškou 369/2001 Sb. Ministerstva pro místní rozvoj o obecných technických požadavcích zabezpečujících užívání staveb osobami s omezenou schopností pohybu.

Výhody použití


  • bezpečné a optimální navedení autobusů a trolejbusů k nástupní hraně zastávky pomocí vylepšeného profilu obrubníku
  • plynulý bezbariérový přechod mezi zastávkovým nástupištěm a nízkopodlažním dopravním prostředkem
  • zvýšení bezpečnosti při manipulaci vozidla na zastávce
  • ochrana, a tím i prodloužení životnosti pneumatik a ostatních částí vozidel vjíždějících do zastávky
  • časově méně náročný přístup
  • bezbariérový a komfortní přístup pro cestující
  • protiskluzný profilovaný povrch nášlapných ploch

Více na www.presbeton.cz


PRESBETON Nova, s.r.o.
logo PRESBETON Nova, s.r.o.

Přední výrobce betonového zboží v České republice - využití jak v soukromém sektoru (okolí rodinných domů, terasy, zahrady aj.), tak i ve veřejném (parky, náměstí, chodníky, cyklostezky, parkoviště aj.). Venkovní dlažba - zámková a skladebná dlažba, plošná ...