Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Foukaná izolace – na co si dát pozor?

Nespadá, nehoří a jen tak něco nenasákne. Řeč je o foukané izolaci minerální vaty Supafil od společnosti Knauf Insulation. Foukání do fasád představuje moderní a ekologický způsob zateplení fasády rodinného nebo třeba panelového domu. Je třeba mít ale na paměti některé zásady. O co konkrétně jde?

Důležité je nepodcenit správné zaizolování slabých míst, například rohů u obvodového zdiva, skulin kolem střešních oken, pokud se jedná o izolaci střechy,“ říká na základě své zkušenosti Jiří Scheinkonig, šéf firmy Izolace Fuk, s.r.o. Ten pro aplikaci foukané vaty doporučuje právě Supafil kvůli jeho optimálním tepelně-technickým vlastnostem a vynikající schopnosti vyplnit dutiny ve stavebních konstrukcích.

Podle Scheinkoniga má svůj význam také obrátit se na profesionály a nepřijít zbytečně o vynaložené peníze a čas, zvlášť při větších projektech. Klíčové je totiž izolaci nafoukat ve správné objemové hmotnosti udávané výrobcem materiálu. Pak už bude vše, jako se to zpívá v legendární písni – „zafúkané, zafúkané, kolem mňa všecko je zafúkané.“

Minerální vlna z „panenského“ vlákna, která se do fasád fouká, je bez přidaných pojiv, retardérů hoření a chemických látek. Jen během několika hodin lze její pomocí zateplit dutiny v dřevěné konstrukci stropu, podhledy nebo stropy jakékoliv konstrukce shora, dutiny v různých stavbách včetně nízkoenergetických a pasivních domů. Kromě rychlosti a přesnosti aplikace oceňují koncoví uživatelé také to, že tlumí hluk, nesesedá a je odolná proti vlhku.


KNAUF INSULATION, spol. s r.o.
logo KNAUF INSULATION, spol. s r.o.

KNAUF INSULATION, spol. s r.o. dodává klientům izolace ze skelné a kamenné vlny. Nabízí široké spektrum produktů pro bytové a nebytové budovy a zaměřuje se na komplexní řešení ve snižování energetické náročnosti. Staví na 30 letech zkušeností a patří ...