Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nejkrásnější nádraží roku 2014 chrání střecha SATJAM

Anketa o nejkrásnější nádraží v České republice pro rok 2014 zná vítěze – nádraží Brno-Chrlice. Získalo téměř dva tisíce hlasů. Cílem soutěže je ukazovat dobré příklady v péči o prostředí železničních stanic a zastávek.

K chrlickému triumfu jistě nemalou měrou přispěla nová střecha SATJAM, kterou nádraží při své rekonstrukci v roce 2011 dostalo.

Na ploše 1 400 m2 se rozprostírá krytina SATJAM Roof Classic v grafitově šedé barvě (odstín RAL 7024). Tato krytina byla zvolena kvůli vysoké odolnosti proti nepříznivému počasí, dlouhé životnosti a minimálním nárokům na údržbu. Navíc na pohled připomíná klasické střešní tašky, což přispívá k zachování historického vzhledu objektu. Střecha byla provedena systémově včetně všech doplňků, dešťovou vodu odvádějí okapy SATJAM Niagara.

Nejkrásnější nádraží roku 2014 chrání střecha SATJAM, Zdroj: © Igor Zehl, ČTK
Nejkrásnější nádraží roku 2014 chrání střecha SATJAM, Zdroj: © Igor Zehl, ČTK

SATJAM s.r.o.
logo SATJAM s.r.o.

SATJAM s.r.o. působí na českém trhu od roku 1995 jako dodavatel kovových lehkých střešních krytin, trapézových plechů, okapových systémů a profilů, fasádních systémů, doplňků a mnoha jiných výrobků používaných ve stavebnictví.