Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

SUBTECH s.r.o nabízí projektování budov. Ve všech oblastech TZB

Brněnská společnost SUBTECH, s.r.o se zabývá projektováním budov. Služby poskytuje ve všech oborech Technických zařízení budov (TZB), tedy pro elektroinstalace, vzduchotechniku, chlazení, vytápění a ZTI-zdravotně technické instalace. To je její velkou konkurenční výhodou.

Společnost rovněž zajišťuje také technický dozor investora a posudky. Je rozdělena na několik ateliérů, které na všech zakázkách pracují společně. „Zjednodušeně řečeno děláme v budovách všechny trubky a dráty. To je naší nejsilnější stránkou, protože investor či architekt si nemusí na jednotlivé služby najímat několik subdodavatelů, ale u nás mají balíček všech těchto služeb v jednom. Klientovi tak šetříme čas i peníze,“ uvedl ředitel společnosti Ing. Antonín Kašpar.

Má zakázky ve všech oblastech architektury

Velkým plusem firmy je také to, že se zaměřuje na všechny oblasti architektury, projektově připravuje administrativní, komerční, zdravotnické, průmyslové, školské, TDI a další budovy. Mezi významné zakázky z poslední doby patří například projektování Mezinárodního centra klinického výzkumu Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně (ICRC), Campusu pro brněnskou Masarykovu univerzitu (přes 30 budov), obchodní centra Central v Kladně a v Jablonci, BD Rezidence Sochorova v Brně-Žabovřeskách, barokní zámecké jízdárny v Lednici, Hotelu Maximus Resort v Brně a mnoho dalších staveb.




Projektuje v celém Česku i na Slovensku

V minulosti se SUBTECH prostřednictvím svých českých obchodních partnerů podílel také na výstavbě nemocnice v Gabonu v Africe anebo v ruském Kazachstánu. Od svého vzniku v roce 2012 se ale zaměřuje výhradně na stavby pro Českou a Slovenskou republiku. Za velmi lukrativní zakázku lze v současné době považovat projektovou přípravu celé nové nemocnice nové generace v Bratislavě. „Investoři si velmi zakládají na tom, aby nemocnice měla úsporný chod a byla postavena pomocí supermoderních technologií. Proto jsme se zajímali v celé Evropě o to, kde je v této oblasti co nového, a jaké jsou trendy. Zajímavé bude například větrání operačních sálů,“ upřesnil Kašpar.

Navrhuje budovy, ve kterých se lidé cítí příjemně

I v souvislosti s legislativou společnost uplatňuje při stavbách velmi moderní a úsporné technologie. Jejím dlouhodobým strategickým cílem je navrhovat takové budovy, ve kterých se lidé budou cítit celoročně příjemně, ať už bude venku teplo nebo zima. „Investoři si čím dál častěji uvědomují, že budovy jsou nejen o architektuře. Ale především o vybavení a zařízeních uvnitř. To, co navrhujeme, na desítky let ovlivňuje celkové užívání budovy,“upozorňuje ředitel společnosti SUBTECH.

Stavby bude v budoucnu prohlížet s tabletem

Společnost se dlouhodobě zabývá také 3D projektováním, které klientům významně pomáhá k získání ucelené představy o budoucí podobě budov. Podle Kašpara však modely staveb všechno teprve začíná. „Hodně se mluví o tom, že do budoucna budeme moci využívat takové aplikace, které umožní investorovi, stavebnímu dozoru a dalším zainteresovaným lidem prohlížet stavbu třeba s tabletem. Někdo na místě zaznačí změnu, odešle ji, a stavbyvedoucí nebo projektanti, kteří budou o 100 kilometrů dál, ji uvidí v reálném čase. Možná se dočkáme i toho, že na stavbách budou LCD panely,“ dodává Kašpar s tím, že firma spolupracuje také s vysokými školami. Díky tomu klientům nabízí rovněž možnost simulace provozu budovy ve speciálních programech.

 
 
Reklama