Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Brick Award 22: Výsledky celosvětové architektonické soutěže byly vyhlášeny

Soutěž Brick Award, která oceňuje nejkreativnější příklady moderní a inovativní cihlové architektury, se koná každé dva roky. Letos Wienerberger udělil cenu již podesáté.

Celkem 789 přihlášek z 53 zemí působivě dokládá mezinárodní význam ceny Brick Award jako nezávislé platformy pro inovativní a současnou cihlovou architekturu se zaměřením na inovativní, zdrojově efektivní a udržitelné stavby.

Brick Award 22 – Stavba hledící do budoucnosti

Vítěze zvolila mezinárodní porota z užšího výběru 50 projektů. Celkem pět architektonických kanceláří z Ekvádoru, Švýcarska, Číny a Francie získalo ocenění za průkopnickou cihlovou architekturu. Projekty zaujaly porotu svým inovativním designem, architektonickým pojetím a chytrým, neotřelým využitím cihel.
Všechny projekty mají také jedno společné: Jsou postaveny z cihel. Všechny jsou robustní, energeticky účinné, udržitelné a šetří zdroje. Stručně řečeno, všechny mají vlastnosti potřebné k úspěšnému zvládnutí dopadů změny klimatu a zajištění toho, aby budoucí generace měly stejné příležitosti jako my dnes.
Porota při výběru zohlednila kulturní kontext i tradiční místní stavební postupy jako východisko pro inovativní architektonickou tvorbu. S ohledem na změny životního stylu související s pandemií se porota shodla, že by se poprvé měla zaměřit na koncept pohody.

Více informací


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 
Reklama